Hanze Gym Hattem scoort goed in eigen huis

· leestijd 1 minuut Sport

De Marke stond zaterdag in het teken van de acrobatische sportgymnastiek. De organisatie van deze 4e plaatsingswedstrijd lag in handen van Hanze Gym Hattem. Daarom dus veel supporters voor de deelneemster van Hanze Gym Hattem.

In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan de E-instappertjes. Voor Hanze Gym Hattem mochten Janouk van Dieren en Seda Achter het spits afbijten en dat deden ze met glans. Ze werkten in hun tweede wedstrijd wederom een stabiele oefening af en behaalden hiermee 32.150 punten wat resulteerde in een 4e plaats, helaas 0,05 punt tekort voor een podiumplaats. Jasmijn Hegen en Mirthe van Olst lieten zien dat zij een mooie stijgende lijn te pakken hebben en scoorden met 28,800 punten duidelijk hoger dan in hun eerste wedstijd en eindigden als 12e in het klassement. Het enthousiasme van het jonge instapteam Lycke Hulshof, Emma de Weerdt en Sham Borgol werd door de jury gewaardeerd met 26.550 punten. Zij werden knap 6e.

Het middagprogramma stond in het teken van de E-junioren. In deze plaatsingswedstrijd viel een ticket te verdienen voor de Oost-Nederlandse Kampioenschappen. Stralend op de vloer en op het podium stond het team Phaedra Beumer, Marinde Ramaker en Merle Langevoord. Na goud in de eerste plaatsingswedstrijd veroverden zij ook ditmaal het goud. Zij scoorden 32.950 voor een sprankelende oefening. Het team Iza van Keulen, Dewi Straetemans en Isabel van der Horst moest deze wedstrijd alles op alles zetten om een finale ticket te bemachtigen. Helaas was Isabel niet fit maar door hun enorme doorzettingsvermogen lieten zij een prima oefening met mooie elementen zien. Uiteindelijk hadden zij voor het podium slecht 0,10 punt tekort wat de spanning voor de doorstroming bijzonder spannend maakte. Op basis van hun hoge punten en stabiliteit zijn zij toch aan gewezen voor plaatsing op de Oost-Nederlandse Kampioenschappen op 25 maart in Hardenberg. Door deze fantastische presentatie staat Hanze Gym Hattem met al haar deelnemende teams in deze finale omdat zich vorige week in Aalten ook al 4 teams hadden geplaatst. Hanze Gym Hattem kijkt terug op een succesvol en goed georganiseerde wedstrijd.