Afbeelding
Foto: .

Start verkoop seizoen Kwekerij Van der Velde

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

HEERDE- “Maak van je eigen achtertuin of balkon een kleurrijk paradijsje”. Met dit motto nodigen Esther en Gerrit van der Velde iedereen vanaf zaterdag 22 april uit bij Kwekerij Van der Velde te Heerde om kleurige eenjarigen en kuipplanten voor bakken of tuin aan te schaffen. Dan is de start van het verkoopseizoen. 

“We hebben een uitgebreid assortiment éénjarigen, kuipplanten, fuchsia’s en pelargoniums. Benieuwd naar het assortiment? In onze webshop vindt u het assortiment fuchsia’s en pelargoniums en in onze assortimentslijst op de website. U kunt weer langskomen en zelf de mooiste combinaties uitzoeken. Uiteraard geven we u ook voorbeelden met combinaties in potten en hangpotten. We bieden u vakkundig advies over de verzorging van onze planten, en ook maken wij ook graag uw basket, balkonbakken of schalen  weer op naar uw wensen.” Ieder jaar zijn er bij Kwekerij Van der Velde nieuwe soorten. “We zaaien heel veel zelf, ook soorten die niet te vinden zijn in tuincentra. Dit geldt niet alleen voor de fuchsia’s en pelargoniums maar ook steeds meer voor de 1-jarigen. Ook kuipplanten die niet meer te krijgen zijn, kweken we zelf op.” De Begonia is de ‘vintage’plant, vinden Esther en Gerrit. “Helemaal terug van weggeweest. We hebben mooie bladbegonia’s zoals Begonia calonileifolia of grote bloeiende soorten zoals de ‘Elephant Ear Begonia’ (Begonia scharfii), daarmee creëer je een echt jungle-effect. De hoge Salvia’s blijven erg populair, niet verbazingwekkend als je hun onvermoeibare bloeikracht en zeer goede tuinprestatie kent, o.a. Salvia ‘Amigo’, een zusje van Salvia ‘Amistad’. Ook nieuw in ons assortiment is de Bracteantha ‘Granvia Pink’, een uit de kluiten gewassen strobloem, de ‘Granvia Gold’ hadden we vorig jaar al. Ook Dahlia’s blijven ongekend populair. Vooral het assortiment hoge Dahlia’s hebben we weer flink uitgebreid.” De workshop ‘Hanging baskets opmaken’ vindt plaats op woensdag 3 mei om 19.00 uur. U mag uw eigen basket meenemen, maar u kunt er ook één aanschaffen. U krijgt deskundig advies over hoe de basket te maken, plantkeus en verzorging. Graag even opgeven. Op een andere datum kunt u ook met een groep (meer dan 8 pers) komen voor deze workshop. Ook alle andere groepsactiviteiten kunnen weer doorgaan, zoals de rondleidingen door de kwekerij. Voor meerdere mogelijkheden zie site.

Uiteraard zijn ze bij Kwekerij Van der Velde ook bezig met het milieu. “We adviseren zoveel mogelijk eigen kratjes, doosjes mee te nemen. Ook kunnen de potjes die bij ons vandaan komen weer ingeleverd worden, zodat ze hergebruikt kunnen worden. Potjes die ergens anders vandaan komen, kunnen we helaas niet aannemen.” Dit jaar zijn de plantjes ook in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe potjes mogen, in tegenstelling tot de oude potjes, nu gewoon bij het plastic afval, omdat ze recyclebaar zijn. “Op de foto staan we tussen onze overwinteringsplanten. We bieden de mensen de mogelijkheid hun vorstgevoelige planten te laten overwinteren. Je betaalt dan per m2. De planten kunnen in het najaar gebracht en moeten de eerste week van mei weer opgehaald zijn.” In de maand augustus wordt een pluktuinevenement georganiseerd.” We zijn hier mee bezig en kunnen nog geen precieze details geven. Er worden workshops gegeven en een voormalig Nederlands kampioen bloemschikken komt een demonstratie geven. Als we meer weten maken we dit bekend via insta/ facebook en onze nieuwsbrief.” Esther en Gerrit kijken uit naar de start van het verkoopseizoen. “We hopen dat het weer een gezellig seizoen wordt. Of zoals klanten zeggen: ‘gezellig winkelen in ons snoepwinkeltje’.” De openingstijden zijn maandag-zaterdag 9.00-12.00 en 13.00-17.00 uur. In de meimaand is de kwekerij ook tussen 12.00 en 13.00 uur open. Voor vragen of opgave kunt u altijd contact opnemen, tel. 0578-695727 of mail naar info@kwekerijvandervelde.nl.