Afbeelding
Foto: Rob de Joode

Geslaagd Voorjaarstoernooi Jeu de Boules Club Epétanque

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- De rust van het jeu de boules terrein van Epétanque in Epe (Vegtelarij) werd op zaterdagmorgen 4 mei op speelse wijze verstoord door de vrolijke drukte van enthousiaste spelers die zich verzamelden voor een dag vol sportieve hoogtepunten en gezelligheid. Het was het begin van het jaarlijkse Voorjaarstoernooi. 

Het toernooi, georganiseerd door JBC Epétanque, trok deelnemers van alle leeftijden en niveaus uit de regio en ver daarbuiten. Met maar liefst 80 deelnemers was het toernooi een groot succes. Het toernooi werd gespeeld in teams van twee personen in een reeks van vier vooraf bepaalde wedstrijden. Het team met de meest gewonnen wedstrijden en met de hoogste netto score wint het toernooi. Het is een eerlijke manier om te bepalen wie de beste jeu de boules-spelers zijn op dit specifieke toernooi. Dankzij de steun van regionale bedrijven kon Epétanque een fraai prijzenpakket samenstellen voor de winnaars. Alle 22 prijswinnaars ontvingen hun prijzen met een brede glimlach. De eerste drie koppels waren: Harm-Jan Halfwerk en Ton Visser van PV Gelre; Peter ten Hengel en Etienne Callenbach van ‘De Gooiers’ uit Hilversum; Wim van Blarcum en Adrie Vermey van ‘De Gooiers’ uit Hilversum. Op de Facebookpagina van Epétanque kan men een volledige lijst vinden van de prijswinnaars. JBC Epétanque kondigt alvast het Herfsttoernooi aan op 19 oktober, dat ongetwijfeld net zo’n knaller wordt als het voorjaarsevenement. “Dus markeer die kalenders alvast, want je wilt dit niet missen! En voor wie de jeu de boules sport nog niet heeft ontdekt, is er geen betere tijd dan het voorjaar om te ontdekken wat de jeu de boules sport zo aantrekkelijk maakt. Of je nu een doorgewinterde speler bent of gewoon zin hebt in een nieuwe uitdaging, jeu de boules heeft voor ieder wat wils,” laat de vereniging weten. De leden van JBC Epétanque spelen op woensdagmiddag (aanvang 14.00 uur) oefenpartijtjes. Dat is de middag waarop geïnteresseerden het beste langs kunnen komen. Op zaterdagmiddag (aanvang 14.00 uur) zijn er vaak georganiseerde wedstrijdjes. Op donderdagavond (19.00 uur) worden er regelmatig Mixtoernooien gespeeld. 

Tot slot, JBC Epétanque neemt deel aan ‘Epe fietst voor Epe’ onder het motto ‘Elke pedaalslag brengt ons dichterbij nieuw meubilair voor een mooie jeu de boulesdag’. “Door deel te nemen aan de fietsmiddag op 22 juni draagt u bij aan ons doel om nieuw meubilair voor ons prachtige terras te kunnen kopen! Doe mee en help ons ons terras nog gezelliger te maken! U kunt zich al voor de fietstocht of als sponsor bij ons aanmelden via e-mail: secretaris@epetanque.nl.” Voor meer informatie: www.epetanque.nl of de Facebookpagina: Jeu de Boules Club Epétanque.