Afbeelding
Foto: Gerwin Roke

Bindingsavond brandweer Heerde-Wapenveld

Algemeen

HEERDE- Vrijdagavond vond in de brandweerkazerne van Heerde de jaarlijkse bindingsavond van brandweer Heerde en Wapenveld plaats. Tijdens deze avond worden nieuwe brandweerlieden officieel welkom geheten, jubilarissen gehuldigd en afscheid genomen van de collega’s die het afgelopen jaar gestopt zijn met hun taken binnen de brandweer. 

Bij aanvang van het officiële gedeelte hielden de postcommandanten van Heerde en Wapenveld, Gerry Zandvliet en Arjan Eilander een korte toespraak waarin naar voren kwam dat voor beide brandweerposten 2024 een bijzonder jaar wordt. In Wapenveld wordt een nieuwe brandweerkazerne gerealiseerd en voor brandweer Heerde staat 2024 in het teken van het 100- jarig bestaan, met een open dag in september als een van de jubileumactiviteiten. 

Ook burgemeester Olaf Prinsen nam kort het woord. Als nieuwe burgemeester van Heerde was dit zijn eerste bindingsavond bij de brandweer en bedankte hij de brandweerlieden voor hun enorme inzet. Niet alleen bij het bestrijden van de diverse incidenten, maar ook voor het vakbekwaam blijven door middel van opleiden en oefenen. 

Als slot van het officiële gedeelte werden de volgende jubilarissen gehuldigd: Gerrit Dezijn (Heerde) 35 jaar, Douwe Boonstra (Heerde) 25 jaar, Wim Broekhuis (Wapenveld) 25 jaar, Gerrit van der Vegte (Heerde) 20 jaar en Jan Gert Steenbergen 12,5 jaar. Daarnaast werden ook twee nieuwe leden voorgesteld. Daniël Keizer en Benjamin Rorije zijn het afgelopen jaar toegetreden tot het brandweerkorps in Wapenveld. Foto: Gerwin Roke.