Afbeelding
Foto: Dennis Dekker

Eper tennisvereniging introduceert padel

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE - Je zou het een belangrijk moment kunnen noemen voor regionale sportliefhebbers in het algemeen. Maar het is ook een wezenlijke markering in de geschiedenis van TV Epe. De Eper tennisvereniging introduceert over een paar maanden een nieuwe sport in deze gemeente: padel. 

“Het is landelijk de snelst groeiende sport die op veel vlakken overeenkomsten heeft met tennis. Natuurlijk ga je dan als vereniging kijken of je daar iets mee kunt.” Aan het woord is Walborgh Kieskamp, de voorzitter van TV Epe. Hij vertelt dat er per 1 juni padel gespeeld kan worden in de tennishal. Even terug in de tijd. Jaren geleden zat Walborgh met een aantal andere leden van de vereniging in een soort van denktank. “We onderzochten wat TV Epe kon doen om vergrijzing in het ledenbestand tegen te gaan. We hebben een groeiende jeugdafdeling, dat is heel erg positief. Maar het gros van ons ledenbestand is 55-plus. Daartussen; eigenlijk globaal tussen de 25 en de 50 jaar, hebben we veel minder leden. Laat dat nu juist de mensen zijn die geïnteresseerd zijn in padel.” Na die denktank heeft het bestuur de afgelopen jaren dus samen met een speciaal in het leven geroepen padelcommissie plannen ontwikkeld. “We onderzochten of padel niet een toevoeging zou kunnen zijn aan de tennissport bij onze vereniging.” Dat bleek inderdaad zo te zijn. “Als je als Epenaar wilt padellen, moet je naar Zwolle of naar Apeldoorn. Ertussen kan dat niet. Het potentieel van deze nieuwe sport is dus enorm.” Eerst werd onderzocht of er niet drie padelbanen op de bestaande buitenbanen geplaatst konden worden. “Dat traject is bij de gemeente ingediend en het loopt nog. Dat kan, vanwege vergunningen en eventuele bezwaren uit de buurt, nog wel jaren duren. 

Er was echter een alternatief dat direct realiseerbaar is en waar niemand last van heeft: plaats die drie padelbanen in de huidige tennishal. Al gaat dan wel ten koste van onze enige twee binnenbanen.”TV Epe is een gezonde vereniging, maar de komst van de padelbanen zorgt ook voor toekomstbestendigheid. Natuurlijk levert de introductie van padel de tennisverenging geld op. “Om de investering terug te kunnen betalen maar ook om in de toekomst te kunnen blijven investeren. Omdat de indoorbanen in de hal komen te vervallen, gaan we komende zomer drie gravelbanen vervangen voor drie winterharde banen.”Mooie plannen van het bestuur, maar de leden van een vereniging hebben uiteindelijk natuurlijk de belangrijkste stem over zo’n verandering. Vorige week konden ze tijdens de algemene ledenvergadering stemmen over de komst van de drie padelbanen. “Van de 450 leden hebben 250 leden hun stem uitgebracht. Een substantieel deel daarvan (152) heeft uiteindelijk voor de komst van de padelbanen gestemd. Dit betekent dat we in april beginnen met de aanleg van de banen. Op 1 juni kan men hier komen padellen.” Je hoeft overigens geen lid te zijn, besluit Walborgh. “Maar om zeker te weten of je in juni ook in Epe kan padellen, is het wel zeer verstandig om lid te worden van TV Epe. Met dat abonnement kun je uiteraard ook tennissen.” Foto en tekst: Dennis Dekker.