Afbeelding
Foto: Schaapskooi

Jan Terlouw adopteert eerste lammetje

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Schrijver, natuurkundige en voormalig politicus voor D66 Jan Terlouw heeft vrijdag het eerste lammetje van de Schaapskudde Epe-Heerde geadopteerd. 

Daarbij maakte hij ook de naam van het lammetje bekend: Eleonore, roepnaam Ellie. “Eleonore was de naam van de vrouw van de Amerikaanse president Roosevelt die van 1933 tot 1945 president van Amerika was. Zij speelde een belangrijke rol bij het opstellen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Zij zette zich heel erg in voor democratie en dat is iets dat ik ook heel belangrijk vind”, vertelde hij de kleuters van basisschool IJsselvallei uit Veessen die eveneens te gast waren. De 92-jarige Terlouw vertelde de kinderen hoe hij 85 jaar geleden in Garderen woonde. “Mijn vader was dominee. Hij nam ons een keer mee naar een kudde Veluwse heideschapen, ik weet het nog precies. En nu 85 jaar later ben ik weer bij de heideschapen, ze zijn er nog altijd!” 

Met de adoptie is gelijk het startsein gegeven voor de lammetjesactie waarbij mensen de kudde kunnen steunen door voor 25 euro een lammetje te adopteren. Zij worden daarna uitgenodigd op vier kijkmiddagen in februari en maart. De lammertijd wordt afgesloten met een feestelijke lammetjesdag op zaterdag 16 maart. Dit evenement is voor iedereen toegankelijk. Een foto van Jan Terlouw en het eerste lammetje van 2024 is dan ook te zien in de “Wol of fame” in gebouw ’t Spiekertje naast de Schaapskooi. De Schaapskudde Epe-Heerde kan blijven bestaan dankzij bijdragen van de gemeenten Epe en Heerde en de provincie Gelderland, de verkoop van lammeren én giften van particulieren, verenigingen en bedrijven. Deze financiële steun is van groot belang. Het beheren en gezond houden van de kudde is een kostbare zaak. “Uw steun daarbij wordt bijzonder op prijs gesteld! De kudde steunen kan op verschillende manieren. Wie een lammetje wil adopteren of wie donateur wil worden, kan daarvoor terecht op de website van Schaapskudde Epe-Heerde via: https://schaapskudde-epe-heerde.nl/.” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding