Afbeelding
.

Lions Haringparty in Loeffpark Epe

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Op donderdag 22 juni van 17.30-20.00 uur organiseert Lionsclub Epe voor de elfde keer de Haringparty, een fundraising event met dit keer als goede doel ‘Huis van de Buurt’ Vegtelarij van Koppel-Swoe. 

Voorzitter Henk Wim Potappel, die samen met Fred Weenink, Alex Wiersma, Harry van Rossum en Jan van de Brink de Haringparty-commissie vormt, vertelt over de editie 2023. “Voor de tweede keer zal de Lions Haringparty worden gehouden in het Loeffpark in Epe. Om dit jaar de aankleding iets gezelliger te maken hebben we gekozen voor grote pagodetenten. We verwachten zo’n 225 tot 250 mensen.” De netto opbrengst van het event wordt besteed aan een lokaal goed doel in Epe, Heerde of Vaassen. “Meestal kunnen we rekenen op een netto bedrag tussen de 10.000 en 15.000 euro. We zijn ieder jaar dankbaar dat lokale ondernemers én de gasten dit bedrag bij elkaar brengen”, aldus Henk Wim. “De gelden komen altijd van sponsoren. Dit jaar hebben we twee hoofdsponsoren: BMW Dusseldorp en Get Work. Daarnaast kunnen bedrijven kiezen uit diverse sponsorpakketten. Bedrijven die sponsor willen worden, kunnen zich via de website www.haringparty-lions.nl aanmelden.” 

Huis van de Buurt

De Lions hebben dit jaar als goede doel gekozen voor ‘Huis van de Buurt’ van Koppel-Swoe, een nieuwe, centrale plek voor jong en oud. “Als Lions vinden we het mooi als je een lokaal doel hebt dat mensen verbindt, mensen aanstuurt op activiteit én wordt gedragen voor en door de buurt. Dit Huis van de Buurt staat aan de Europalaan in de wijk Vegtelarij in Epe en zij hebben funding nodig om het huis deels opnieuw in te richten. Het huis draait al een tijdje. In het gebouw kwamen vier extra ruimtes vrij, hier wil Koppel-Swoe het sociaal werk een impuls geven. Een van die ruimtes is bestemd voor het jongerenwerk. Zij hebben ons gevraagd om een financiële bijdrage voor de inrichting van deze ruimtes.” 

Loterij en veiling

De jaarlijkse Haringparty van Lionsclub Epe mag gerust een traditie genoemd worden. “Naast een gezellig samenzijn – dat is een belangrijk onderdeel van het succes van dit lokale feestje – is er ook een loterij en een veiling voor het goede doel. Er worden spullen geveild die ter beschikking zijn gesteld door lokale ondernemers. Én als klap op de vuurpijl de veiling van het haringvaatje. Ook nu weer wordt het vaatje beschilderd door mensen van Het Los Huus, zo wordt het altijd een uniek vaatje. Met behulp van een ‘Amerikaanse veiling’ door een professionele veilingmeester krijgt de hoogste bieder dit geverfde haringvaatje mee. Daarnaast is er een permanent haringvaatje met een koperen plaatje waarop de namen van alle kopers op staan.” 

Kaarten bestellen

Wilt u ook aanwezig zijn op deze feestelijke avond waarbij u kunt proeven van de beste haring van het seizoen, geserveerd met bijpassende drankjes en hapjes? Koop dan uw kaartje via de website www.haringparty-lions.nl