Afbeelding
.

Benefietparty in Epe voor slachtoffers aardbeving

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- De aardbeving in Turkije en Syrië heeft een spoor van verwoesting achtergelaten: meer dan 40.000 doden, duizenden gewonden en ongelooflijk veel mensen die zonder een dak boven hun hoofd in de kou zitten. Geraakt door de verschrikkelijke berichten heeft een groep Eper ondernemers spontaan de handen ineen geslagen. Zij organiseren zaterdag 25 februari een benefietparty voor de slachtoffers van de aardbeving. Vanaf 20.00 uur openen de deuren van VanOuds Epe dat voor deze avond gastvrij haar locatie inzet voor dit belangrijke doel. 

“We willen graag een leuke avond organiseren met hopelijk veel bezoekers, om zo een mooi bedrag in te zamelen voor het goede doel. Een aantal dj’s draait classics, en er zal een veiling plaatsvinden. Hoe, dát moeten we nog verder uitwerken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat we deze avond al wel de veilingitems showen, maar dat de veiling zelf op een ander moment zal plaatsvinden. We hebben daarnaast de Turkse en Syrische gemeenschap gevraagd om lekkere hapjes te maken die we dan kunnen verkopen. Zo doen we het ook echt gezamenlijk als Eper gemeenschap. De saamhorigheid is enorm”, meldt de organisatie. 

De volledige opbrengst gaat naar de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. “Waar het geld exact heen gaat, kunnen we nu nog niet aangeven. Daar beslissen we na afloop gezamenlijk over. Waar de nood het hoogst is, dáár zal het heen gaan.” Tickets kosten 10 euro en de ticketverkoop online gaat via vanouds.eventgoose.com. Kaarten zijn daarnaast verkrijgbaar aan de deur bij VanOuds aan de Hoofdstraat 46, De Baron aan de Hoofdstraat 91, Haarstudio TopChic aan de Hoofdstraat 55 en Cafetaria De Markies aan de Hoofdstraat 148. Mocht u veilingitems ter beschikking willen stellen, dan kunt u ook bij één van deze adressen terecht. De initiatiefnemers willen bewust niet met naam en toenaam in de krant. “Het gaat niet om ons, maar om het goede doel. Om de slachtoffers in Turkije en Syrië. Dagelijks horen we de verschrikkelijke verhalen van de mensen daar. Families die in auto’s slapen, omdat ze geen huis meer hebben. De moeite die ze moeten doen om bijvoorbeeld schoon water te kunnen krijgen. Er is zoveel hulp nodig. Daar willen we ons voor inzetten.” Helpt u hen mee? Wacht niet en koop snel een ticket. Foto: Drazen Zigic