Afbeelding
Foto: Dennis Dekker

Bakkerij Schuld nu ook in Epe

· leestijd 2 minuten Algemeen

EPE- De regionaal zeer bekende Bakkerij Schuld opent een filiaal in Epe. Eigenaar Jan-Aart Schuld: “Hoezo: bakkers een uitstervend beroep? Wij gaan er juist vol tegenaan!” Bakkerij Schuld in Epe opent 31 maart haar deuren aan de Hoofdstraat 69.
Bakkerij Schuld is sinds 1886 actief in Oldebroek. Jan-Aart is de vijfde generatie. Onder zijn leiding denkt het team continu na over nieuwe ontwikkelingen. Zo is er de afgelopen jaren onder meer een interessante uitbreiding geweest naar extra vestigingen. Naast de hoofdvestiging in Oldebroek, kocht de familie Schuld een paar jaren geleden de molen en het naastgelegen pand in Elburg. “We telen zelf tarwe. We malen dat met onze eigen molen tot meel en maken vervolgens ons eigen brood. Hoe ambachtelijk wil je het hebben? We zijn de enige bakkerij in Nederland die al die facetten in eigen huis heeft. Dat maakt ons uniek.”
Naast een prachtige winkel alwaar er brood gehaald kan worden, bevindt zich in Elburg een eigen chocolaterie, een ijssalon en een brasserie annex vergaderlocatie. “Het bakken van brood staat bij ons altijd centraal, maar op deze plek in Elburg hebben we heel duidelijk ingezet op verbreding van ons dienstenaanbod en productassortiment.”

‘Filiaal Epe zou binnen een paar maanden de meeste omzet kunnen realiseren’
Verder is er een duidelijke uitbreiding van filialen waarneembaar. Bakkerij Schuld is sinds eind vorig jaar ook in Nunspeet te vinden en nu volgt dus Epe. Jan-Aart Schuld is trots: “Een volgende stap, een prachtige aanvulling. Onze verwachting? Het filiaal in Epe zou binnen een paar maanden tijd best eens de meeste omzet kunnen gaan realiseren.” Er wordt nog altijd gebakken de bakkerij in Oldebroek. Maar het verse brood wordt wel twee keer per dag geleverd in Epe. “Ook hier snuif letterlijk de nostalgie van onze voorvaderen op. Immers, de receptuur van toen gebruiken wij ook nu nog voor onze producten. We hebben volop keus in broden, broodjes, koeken en banket.”

Bestel via website en laat je brood gratis bezorgen
In de bakkerij in Epe (het voormalige pand van Pour Vous aan de Hoofdstraat 69) worden vooral brood en eigen gemaakte bonbons verkocht. “Naast een groot vast assortiment, bieden we elk seizoen een wisselend tijdelijk assortiment aan.” Daarnaast Is Bakkerij Schuld een website begonnen waar iedereen in deze regio zelf brood kan bestellen dat vervolgens gratis bezorgd wordt. “Kijk maar eens op www.lekkerversbrood.nl. Daar kun je jouw bestelling doen. De volgende dag krijg je het vers geleverd. Ook in Epe. Brood bakken zit bij ons in het bloed.”

Alternatief bakprocedé, energieneutraal produceren
Een goeie website, perfecte marketing: uit alles blijkt hedendaagse technologieën worden niet geschuwd door dit bedrijf. Sterker nog ook in de bakkerij zelf zou Bakkerij Schuld zo maar eens een onbetwiste voorloper kunnen zijn. “We bakken vrijwel energieneutraal en hebben onze productielijn enorm geoptimaliseerd en geautomatiseerd met slimme software en artificial intelligence. Maar daarbij bakken we volgens een alternatief procedé. We gebruiken een unieke vacuüm baktechniek. Dat zorgt ervoor dat onze broden sneller klaar zijn. Maar veel belangrijker nog: onze broden blijven daardoor zeker vijf dagen vers. Zonder dat we conserveringsmiddelen toevoegen. Die bereidingswijze is echt bijzonder.”