Afbeelding
.

AED in gebruik genomen

· leestijd 1 minuut Algemeen

VEESSEN- Zaterdag is een nieuwe AED in gebruik genomen bij voetbalvereniging Vevo in Veessen. De openingshandeling werd uitgevoerd door wethouder William van Ommen, onder toeziend oog van de voorzitter van Vevo en de voorzitter van EHBO-vereniging Heerde. 

“Als gemeente zullen we samen met de EHBO-vereniging Heerde optrekken in een campagne om meer mensen in onze gemeente opgeleid te krijgen om handmatig te kunnen reanimeren en een AED apparaat te kunnen bedienen. Als wethouder ‘volksgezondheid’ vind ik het erg belangrijk dat veel mensen weten hoe handmatig te reanimeren en/of een AED te bedienen en hierdoor (wanneer het nodig is) in staat te zijn om in geval van een hartfalen het leven van een ander te redden. Het bedienen is helemaal niet moeilijk en kan zoals gezegd levensreddend zijn.” Van Ommen is blij met de medewerking van voetbalvereniging Vevo. De AED die eerst binnen hing is nu voor iedereen, dus ook omwonenden, beschikbaar door deze in een kast buiten te plaatsen. “Veessen is hiermee uitstekend gedekt met 3 AED’s in de kern”. Ook in de andere kernen van gemeente Heerde is de dekking van AED apparaten goed te noemen, zegt Van Ommen. “Daar zijn AED apparaten in buitenkasten geplaatst door de gemeente, maar ook bedrijven nemen hun verantwoordelijkheid door hun AED niet inpandig te houden maar middels het plaatsen van de AED in een buitenkast 24/7 uur beschikbaar te stellen voor omwonenden of omliggende bedrijven. Daar ben ik erg blij mee.

Hopelijk lukt het in de komende periode om meer inwoners gemotiveerd te krijgen om een reanimatiecursus of EHBO cursus te volgen. Heeft u een reanimatie bevoegdheid? Overweeg dan om u ook aan te melden als burgerhulpverlener. Want hier kan je er als gemeente nooit genoeg van hebben! Reanimeren kun je leren. Doe het voor een ander. Een ander doet het voor jou.” Mensen die de cursus willen doen kunnen zich aanmelden bij de EHBO-vereniging (www.ehbo-heerde.nl).