Jeremy van de Beek heeft namens SEH een corner genomen.
Jeremy van de Beek heeft namens SEH een corner genomen. vv SEH

Driepunter voor SEH in derby tegen VEVO!

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in winst weten om te zetten. In Veessen won het elftal van trainer Edwerd Schuring meer dan terecht met 1-2 van VEVO.

Prachtige voetbalomstandigheden op Sportpark de Noord in Veessen. Aanvangstijd 17.00 uur met het oog op de publieke belangstelling, en die was er dan ook ruimschoots met naar schatting 700 tot 800 toeschouwers.

Voetballend was SEH vanaf minuut één de bovenliggende partij en dat resulteerde in de openingsfase in een aantal kleine mogelijkheden. Geel was er al vrij vlot voor Sven Veldhuis, die op randje zestien volgens arbiter Kwakkel te hard in kwam en op de bon ging. Luttele minuten later ontsnapte Jeroen Bronsink van VEVO aan eenzelfde prent, toen hij opzichtig met twee handen hands maakte. Maar geel bleef dit keer uit.

En waar SEH in het eerste kwartier veelvuldig de bal had en met verzorgd voetbal tot kansen probeerde te komen, was het aan de andere kant uit het niets in één keer raak. Een lange bal van de VEVO-keeper werd door het hart van de SEH-defensie niet op waarde geschat, waarna Dani Draaijer op aangeven van Bronsink de thuisploeg op 1-0 kon zetten.

SEH ging niet bij de pakken neer zitten en dacht na 17 minuten spelen alweer op gelijke hoogte te komen. Joël Veldman kon van dichtbij inschieten en leek de bal ook over de lijn te deponeren, maar Kwakkel had er niet het juiste zicht op en kon dus niet zijn fiat geven voor de gelijkmaker.

VEVO bleef volharden in het hanteren van de lange bal en kwam na 25 minuten spelen bijna op 2-0, maar Owen Niemeijer kon vlak voor de lijn redding brengen en de bal wegwerken. Ook Bronsink mocht een afvallende bal nog inschieten vanaf een meter of 25, maar zijn poging mistte de echte precisie.

Na dik een half uur dan toch de verdiende gelijkmaker voor de Heerdenaren. Niemeijer werd weggestoken achter de laatste linie van VEVO, hij hield het overzicht en bediende met wat geluk Veldhuis bij de eerste paal, die zo voor de gelijkmaker kon zorgen: 1-1.

De wedstrijd weer in evenwicht qua doelpunten, maar na 40 minuten spelen werd het aantal spelers op het veld door Kwakkel gereduceerd van 22 naar 21. Hein Dezijn kreeg de rode kaart voorgeschoteld vlak voor de eigen dug-out; een overtreding op het randje waarbij beide prenten mogelijk te billijken waren geweest. Er werd gerust met 1-1.

Ook na de thee op veel momenten eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. SEH voetballend beter en secuurder, maar VEVO nu wel meer de bal. Echte kansen leverde dat voor geen van beiden op maar de wedstrijd werd in de 67e minuut ineens weer opengebroken door verdediger Rowin Moerenhout. Vanaf een meter of 25 mocht hij aanleggen voor een vrije trap: de bal sloeg als een granaat in achter doelman en SEH dus weer aan de leiding in het hol van de leeuw: 1-2!

De overwinning kwam in de slotfase en ook in de blessuretijd niet meer in gevaar. Om 18.52 uur blies Kwakkel voor de laatste keer en eindigde de eerste gemeentederby van het seizoen in 1-2 voor SEH. Een terechte overwinning.

Volgende week ontvangt SEH op het eigen sportpark EFC ’58 uit Ermelo. Dat team won de eerste wedstrijd van het seizoen met 9-1 van EZC’84 uit Epe. Een geduchte tegenstander dus!