Afbeelding
Beeld via www.natuurwerkdag.nl

Natuurwerkdag: óók in Heerde

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november kan heel Nederland weer meedoen aan de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Samen iets terug doen voor de lokale natuur en biodiversiteit, daar gaat het om. Ook op en rondom de Veluwe werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud en -herstel.

In Heerde kun je op Landgoed Vosbergen aan de slag. Samen aan het werk om het Rabattenbos op het landgoed weer uit te dunnen en op te schonen, zodat de bomen weer licht krijgen. We starten 5 november om 9.00 u. bij kasteel Vosbergen. Na afloop kun je deelnemen aan een landgoedwandeling op Vosbergen met gids. Mocht je 5 november niet kunnen en toch graag meewerken aan onderhoud van natuur: iedere maand werkt een boswerkgroep op Vosbergen aan klein onderhoud van het landgoed. Je kunt je opgeven via info@LandgoedhoeveVosbergen.nl

Op een mooi stuk heidegebied in het Zwolsebos bij Heerde gaan vrijwilligers aan de slag met het verwijderen van opslag op de heide. Op deze manier blijft de heide open en is er ruimte voor dieren als de zandhagedis, de nachtzwaluw en slangen als de adder en de ringslang. De werkzaamheden bestaan met name uit het uitsteken en trekken van grove den en berk. Van al het groen worden vervolgens takkenrillen gemaakt aan de rand van het bos. 

De Natuurwerkdag en de Klimaatweek

Tijdens de Natuurwerkdag gaan jong en oud op meer dan 400 locaties in Nederland aan de slag met een leuke klus in de natuur. Dit jaar valt de Natuurwerkdag in de Nationale Klimaatweek. Door klimaatverandering hebben veel soorten het extra moeilijk. Nóg een reden om je handen uit de mouwen te steken dus! Kom samen met je kinderen, buren, vrienden of familie helpen en draag bij aan jouw omgeving. Wie neem jij mee?!

Kijk voor alle locaties en meer informatie op natuurwerkdag.nl en meld je aan! 

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.