Afbeelding
.

165e Oener Koefeest

· leestijd 1 minuut Algemeen

OENE- Het mag weer! Het 165ste Oener Koefeest kan op donderdag 27 oktober gevierd worden. “Twee jaar geleden hebben we alles moeten afzeggen en in 2021 hebben we besloten vanwege alle extra regels dat het niet te doen was om een Koefeest te organiseren.” 

Voorzitter van de Stichting Oener Koefeest Teuni Nooteboom verwacht dan ook een grote toeloop van bezoeker. “Ik verwacht heel veel mensen omdat het twee jaar lang niet geweest is. Mensen vinden het mooi om elkaar weer te ontmoeten en een feestje te maken. Het Koefeest is echt een feest van alle Oenenaren, de verbindende factor van het dorp”. De voorbereidingen zijn afgerond. “Alles is voor elkaar. We staan klaar om de boel op te bouwen”, aldus een trotse Teuni. Het Koefeest begint traditiegetrouw op woensdag 26 oktober met het Koefeest voetbaltoernooi voor basisschoolleerlingen op de velden van VV Oene. Om 13.00 uur wordt er fanatiek gestreden op de velden. De prestatieloop over 2 of 4 kilometer eveneens voor de leerlingen gaat om 14.30 uur van start. “En om 17.30 uur begint de huisdierenkeuring in de koffietent aan de Keizerstraat. ’s Avonds hebben we in de tent Oene Got Talent in de tent aan de Kerkweg. Iedereen die live wil zingen, playbacken, dansen of een muziekinstrument kan bespelen is welkom op het podium. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan via oenegottalent@hotmail.com.” Nieuw deze avond is, naast een pubkwis, de muziekbingo. Op de bingo kaarten staan titels van muzieknummers die worden gedraaid. Kijk wie er het snelste bingo heeft! “Zo hebben we een vernieuwd element toegevoegd aan vertrouwde basis.” De dag wordt afgesloten met de Avond van Oene; een muziekavond met verzoeknummers. 

Start Koefeest

Donderdag 27 oktober begint de warenmarkt/braderie en de rommelmarkt om 8.00 uur. “De rommelmarkt wordt georganiseerd op het parkeerterrein van de kerk. De opbrengst gaat naar 15 kinderen in ontwikkelingslanden.” De officiële opening van deze jubileumeditie van het Koefeest vindt plaats om 9.30 uur door burgemeester Tom Horn. Aan de Kerkweg staat een tent met koeien. “Daar hebben we een show met mooie melkkoeien met voor de kinderen een knuffelkalf.” En er zijn ezels van de Koperen Ezel te berijden. Daarnaast is er natuurlijk de spectaculaire cross met auto’s en motoren te zien én horen. En er is een landbouwmechanisatiebeurs. Op het terrein achter het Kulturhus organiseert Koppel-Swoe een spellencircuit voor de jongeren. Wie van oldtimers houdt, kan aan de Donselaarsweg terecht bij de oltimershow. Daar staat tractoren, werktuigen, stationaire motoren (brom) fietsen, motorfietsen en klassiek auto’s. In verband met de 165e editie is een speciaal boek uitgebracht door de Stichting Doorgeefluik. Dick van der Veen heeft het boek over de lange geschiedenis van de jaarmarkt geschreven. “Het is een naslagwerk over het feest door de jaren heen en is natuurlijk te verkrijgen op het Koefeest.” Genoeg redenen om een bezoek aan de Oener Koefeest te brengen!