SC Rouveen - c.s.v Vios - Vaassen.

· leestijd 2 minuten Sport

Op een mooi nieuw complex in Rouveen de onderlinge confrontatie tussen SC Rouveen en V.I.O.S. Vaassen. Beide teams hebben veel jonge & eigen spelers in de selectie aangevuld met de nodige ervaring. Vanaf de opening spelen beide teams in een hoog tempo, soms leidt dit tot balverlies maar amusementswaarde is hoog. Aanvallen wisselen zich in een hoog tempo af, en het spel golft over en weer. Vios voetbalt gretig, al in de 2e minuut wordt een voorzet vanaf de zijkant nipt gemist door Dennis de Jong die de hele middag als een plaag door de verdediging van Rouveen jaagt. Twee minuten later volgt “van rechts” een vrije trap van Levi Tuasela op zijn broer Noah die rakelings over kopt..Met een snelle spelhervatting breekt Rouveen uit op rechts en stoomt het 16 meter gebied in, de aanvaller van Rouveen wordt ligt in de rug gelopen waarop een penalty volgt. Jarno Domine neemt plaats achter de bal, schiet hem ver in de hoek en maakt zo de 1-0. Het antwoord van V.I.O.S volgt snel, een mooie steekpass van Mehmet Ali Akalin op Dennis de Jong die op zijn weg naar het doel onderuitgehaald wordt, betekent ook voor V.I.O.S een penalty.

Noah Tuasela neemt deze penalty op vertrouwde wijze en de 1-1 staat op het bord. Daarna volgen een aantal kansen voor VIOS, Levi geeft een lange pass op Jaron Dijksterhuis die met een stift de keeper Daan Kattenberg probeert te verschalken, de sluitpost van Rouveen maakt echter geen fout en pakt deze inzet.. Ook Rouveen krijgt kansen, maar de verdediging onder leiding van Dennis Gerritsen zit goed in de wedstrijd en geeft weinig cadeau.Er volgt een corner voor Rouveen die ternauwernood over gekopt wordt door Jarno Domine, hier ontsnapt VIOS. Met een gelijke stand gaan de teams de rust in.

Ook de 2e helft gaat VIOS weer goed van start, spelen collectief sterk waarna een aantal mooie kansen volgen. In de 65e minuut zorgt een overtreding op Akalin voor een vrije trap. Richard van Beek krult deze met veel gevoel fantastisch in de kruising en brengt hiermee de stand op 1-2. Kort daarna breekt Levi door, op bijna dezelfde plek volgt een overtreding en weer staat van Beek achter de bal, dit keer jammer genoeg geen succes.In de 70e minuut volgt een discutabele penalty na een verdedigende actie van Stef Koldenhof die met zijn 2e gele kaart van vanmiddag het veld moet verlaten. Gerechtigheid bestaat nog want de penalty gaat ver over en het blijft 1-2.

Met 10 spelers aan Vios zijde breekt voor beide teams een periode aan met (nog) fellere duels, overtredingen, irritaties en soms onnodig gele kaarten. Rouveen ruikt haar kans, de druk op Vios neemt toe maar het collectief houdt stand. Mehmet Ali maakt plaats voor Julian Smit en zo probeert Vios met een verdedigende middenvelder de drie punten zeker te stellen.Dan volgt er een hectisch slotakkoord, Dennis Gerritsen krijgt in de 16 meter overduidelijk een overtreding tegen en heel VIOS wacht op het fluitsignaal van de scheidsrechter, ook keeper Maikel Gerritsen verlaat zijn doel en mengt zich ter plekke in de discussie echter… de scheidsrechter fluit niet en een opkomende verdediger van Rouveen plaatst met een mooie boogbal het leer tussen de palen, 2-2.

VIOS kookt over, is de weg kwijt en Rouveen scoort vervolgens in blessuretijd en loopt geflatteerd uit naar een 4-2 overwinning

!