Afbeelding
.

Grote Clubactie van start

· leestijd 1 minuut Algemeen


EPE/HEERDE/HATTEM- Zaterdag 24 september starten verenigingen in Epe, Heerde en Hattem met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder. De Grote Clubactie bestaat 50 jaar. Met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit nu al een jaar met een extra gouden randje. Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland. Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. De Grote Clubactie is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

Koning Willem-Alexander: verenigingen zorgen voor de mooiste momenten
De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland extra financiële steun in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken. Vanaf 24 september voor de 50ste keer! Doe mee en maak het verenigingsleven nog leuker en bereikbaarder voor heel Nederland. Want verenigingen zorgen voor de mooiste momenten, daar wordt iedereen blij van!”

Lokale en sociale karakter ook na 50 jaar nog de grootste kracht
Het lokale karakter is nog steeds de grote kracht: je koopt een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele clubs, carnavals- of muziekverenigingen - een financieel steuntje in de rug. Het sociale effect van de Grote Clubactie is eveneens groot. Met z’n allen loten verkopen brengt een extra gevoel van saamhorigheid binnen de club. Of de leden nu langs de deuren gaan, toffe TikTok-filmpjes delen om de actie meer aandacht te geven, een Whatsappje sturen om zo online loten te verkopen of een klapper maken met een Superlot. Samen, als één team, zetten ze zich in voor hetzelfde doel. Het zorgt voor meer sociale cohesie. Dit jaar doen in de gemeente Epe de volgende clubs mee: G.V. AGIOS VAASSEN, Volleybalvereniging Blok EVC, SV Vaassen, BC’70 Veluwe, SportAcrobatiek Vaassen, Sportvereniging Wissel , Jeu De Boules Club Epetanque, Dojo Geoffrey, VV Emst, Ponyclub W.E.T., en Sportvereniging SVA (Sport v. Allen). Dit jaar doen in de gemeente Heerde de volgende clubs mee: AV De Gemzen, PC De Schaapskooiruiters, SEH, Heerder LTC, Judoteam Bijsterbosch en Gymvereniging Wapenveld. In Hattem doen mee HVV, Hattem MHC, Hanze Gym Hattem, Rijvereniging Hippisch Hattem en TTV Smash 70.

!