Afbeelding
Foto: Jannes Wolff

Skeeler4Daagse

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 juni zal er voor de eerste keer een skeeler marathon 4daagse worden georganiseerd in Heerde, Rijssen en Staphorst. Tijdens dit vierdaagse evenement zullen de deelnemers aan de bak moeten om te strijden om de goed gevulde prijzenpot die de organiserende verenigingen hebben samen kunnen stellen.

Op woensdag 15 juni zal in het centrum van Heerde gestreden worden. Voorafgaand aan de marathons voor dames en heren rijdt de jeugd een wedstrijd en zal er ook nog een 100 meter sprintwedstrijd wordt gehouden. De sprinttop van Nederland gaat dan de strijd aan om de extra prijzenpot van 1000 euro die er naast het reguliere prijzengeld beschikbaar is. Naast de 100 meter zullen de dames en heren strijden op de marathon over het 1315 meter lange parcours met start en finish aan de Zwolseweg ter hoogte van de Boni. De wedstrijden in het centrum beginnen om 17.45 uur. Een dag later op donderdag 16 juni wordt het strijdtoneel verlegd naar de accommodatie van Skeelerclub Oost Veluwe aan de Kommerseweg, waar op het wegparcours een tweetal halve marathons wordt verreden door het dames- en herenpeloton. De eerste marathon begint hier om 19.30 uur.

De vrijdag verplaatst het skeelercircus zich naar Rijssen waar in het centrum, waar vanaf 18.30 uur gestreden wordt op de marathons. Op zaterdag zal de finale verreden worden in Staphorst waar op het bekende parcours rondom het evenemententerrein de Tippe met de klim naar het viaduct gestreden zal worden. Ook hier worden de wedstrijden gestart met een 100 meter en daarop aansluitend de marathons. De 4daagse wordt mogelijk gemaakt door de organiserende verenigingen Skeelerclub Oost Veluwe uit Heerde, Schaats- en Skeelervereniging Rijssen en Skeelervereniging Staphorst, die samen met de steun van sponsoren een extra prijzenpot over de 4 dagen marathon hebben samen kunnen stellen van zo’n 3.000 euro boven op de dagprijzen die door de KNSB beschikbaar worden gesteld. De afzonderlijke etappes tellen ook mee voor het landelijk klassement.