Afbeelding
.

Volle kalender in 2021 voor jubilerende SKOV

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Ondanks de moeilijke en onzekere tijd door de corona is Skeelerclub Oost Veluwe alweer druk voor het seizoen 2021, waarin de club haar 35-jarig bestaan viert. 

Een van de hoogtepunten voor het komende seizoen is het Nederlands Kampioenschap Skeeleren op de baan dat op 4 en 5 juni georganiseerd zal gaan worden. Eerst staan er nog andere dingen op de agenda. Allereerst de werkzaamheden aan de piste. Hier wordt een laag gefreesd en weer een nieuwe laag aangebracht. Voorlopig blijft de piste dan zwart, een jaar later zal worden gekeken of er weer een (gekleurde) coating op zal komen. Hoogstwaarschijnlijk zullen er door de corona ook activiteiten op de agenda staan die geen doorgang gaan vinden, maar er is nog steeds een kleine hoop dat er over een paar maanden meer mogelijkheden zijn. Om te beginnen wordt het seizoen gestart met de Lentebloesemtocht op 27 maart. Een maand later van 30 april t/m 2 mei zal er door de internationale skeelerwereld gestreden worden om de Holland Cup. Op vrijdagavond 21 mei staat er een baanmarathon op de KNSB kalender en een week later staat de Avond Wandel 4-Daagse op de planning. 

In de voor de skeeleraars drukke maand juni wordt op 4 en 5 juni gestreden om de Nationale titels op de baan. Op vrijdag en zaterdag zullen de rijders in de (oudere) jeugd en senioren categorieën op verschillende afstanden strijden om de medailles. Ook in juni een nieuw evenement dat samen met de club uit Rijssen zal worden georganiseerd: de Internationale 4-Daagse. Gestart wordt op woensdag 23 juni met een tijdrit naar de Knobbel. De startplaats is nog niet helemaal zeker, maar het zal een individuele tijdrit zijn over 6,5 tot 8 kilometer die de finish zal hebben op de top van de Knobbel en grotendeels (of helemaal) over de Nieuwe Zuidweg zal lopen. De volgende dag staat de marathon door het centrum van Heerde op het programma. Op vrijdag wordt in Rijssen gestreden tijdens de marathon. Op zaterdag wordt de competitie afgesloten op de nieuwe skeelerbaan van Skeelervereniging Rijssen. 

Na de vakantieperiode nog enkele evenementen aan de Kommerseweg in Heerde: op 1 september de finale van de FreeWheel Competitie en een wedstrijd meetellend voor de Stouwdam Jeugd Skeelercompetitie zal ook in september worden verreden, de datum is nog niet bekend. Naast al deze evenement zijn er ook nog enkele eigen jeugdwedstrijden, zoals de Habovo Jeugd Skeelercompetitie die op vijf vrijdagavonden door het seizoen verreden wordt. Daarnaast zal er ook gestreden worden om de clubtitels tijdens de trainingsavonden. Al met al een overvolle agenda voor de jubilerende vereniging. “Nu maar hopen dat we met zijn allen het coronavirus eronder gaan krijgen zodat deze mooie evenementen door kunnen gaan.”

Afbeelding