Afbeelding
Foto: .

Van Heemstraschool herdenkt en viert Bevrijding van Hattem

Algemeen

HATTEM- Groep 8 van de Van Heemstraschool herdenkt en viert op dinsdag 19 april de Bevrijding van Hattem. De leerlingen worden die dag ontvangen door burgemeester Marleen Sanderse en het 4 en 5 mei comité Hattem.


Na een programma in het stadhuis, met verhalen van Edwin van der Wolf en Albert ten Cate, worden de monumenten en plaatsen in de binnenstad bezocht die ons herinneren aan oorlog en bevrijding. De groep legt bloemen bij de Dijkpoort bij de gedenkplaat van de Canadese bevrijders en bij de voormalige Synagoge. Onderweg wordt stilgestaan bij de Stolpersteine in de Achterstraat. Als laatste wordt het monument aan de Geldersedijk bezocht. De Van Heemstraschool heeft dit monument geadopteerd.

Bevrijding van Hattem

Op 18 april is het 77 jaar geleden dat Hattem bevrijd werd. Een belangrijk moment in de geschiedenis van onze stad, wat we samen herdenken en vieren. Ook in deze tijd, of misschien juist in deze tijd. De situatie in Oekraïne doet ons beseffen hoe verschrikkelijk het is om te leven in een oorlogssituatie.
Het 4 en 5 mei comité Hattem organiseert ieder jaar met de hoogste groep(en) van een basisschool de Bevrijding van Hattem.