Afbeelding
.

Nieuwe voorzitter Dahliavereniging Heerde

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- De tuin van Dahliavereniging Heerde is nu nog kaal, maar in de late zomer zal zij weer vol vrolijk gekleurde bloemen staan. 

De voorbereidingen voor het seizoen zijn dan ook in volle gang. Het nieuwe jaar begint voor de vereniging met een bestuurswissel. Afgelopen vrijdag is de voorzittershamer overhandigd aan de nieuwe voorzitter Mariëlle Bosch. Zij stapt in een nieuwe rol binnen een vereniging vol traditie, maar met de blik op de toekomst:

“De vereniging bestaat inmiddels meer dan 60 jaar en heeft een groot deel steunende leden en een groep zeer actieve vrijwilligers die door het dahliaseizoen heen hun handen uit de mouwen steken. Hoe heerlijk is het om na werktijd nog even lekker buiten tussen de bloemen te zijn, gezellig met anderen aan de slag.” De Dahlia is weer helemaal hip, mede dankzij Instagram. Van deze fotogenieke bloem is dan ook een grote variëteit aan kleuren en vormen te bewonderen: meer dan 60.000 erkende soorten wereldwijd. Ook kregen veel Nederlanders de afgelopen jaren meer interesse in tuinieren. Mede door de terugkerende lockdowns is men op zoek naar schoonheid dichtbij huis. Dat merkt de Dahliavereniging ook: het afgelopen jaar zijn er nieuwe, jongere leden actief geworden op de tuin. “Nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom,” zegt Mariëlle. “Je leert hoe je de knollen en de planten kan verzorgen voor een optimale bloei. Samen wordt er geschoffeld en worden er planten gediefd en bloemen gesneden. Ook kan je als lid op de tuin een eigen rijtje Dahlia’s telen en verzorgen.”  Dus als je eigen tuin niet groot genoeg is om de omvangrijke Dahlia kwijt te kunnen, kan je hier je hart ophalen. En dat voor maar 12,50 euro per jaar. Heb jij ook zin om lekker te tuinieren en regelmatig met anderen een handje te helpen op de tuin aan de Kamperzijweg? Lid worden kan door te mailen naar info@dahliaheerde.nl of bel naar tel. 06-15097122. Zie ook www.dahliaheerde.nl. Foto: Secretaris Hildegard Bijker (l.) overhandigt de voorzittershamer aan Mariëlle Bosch (r.).