Afbeelding
.

Nationale Sportweek

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- De Nationale Sportweek in de gemeente Epe kan dit jaar weer geopend worden met de Sprenge Trail te Vaassen. 

Dit jaar kunnen alle kinderen van de basisscholen in Vaassen deelnemen. Wethouder Visser zal het startschot geven van de Nationale Sportweek en de Sprenge Trail. Kinderen kunnen deelnemen aan de afstanden 500m, 1000m en 3000m in de tuin van kasteel Cannenburch. 

De Nationale Sportweek, van 17 tot en met 26 september, is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze editie staat het thema ‘Sport doet iets met je’ centraal De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Maar dat sport ook iets met je doet, zal tijdens de opening te zien zijn. “Juist nu na een lange periode waarbij sporten en bewegen door de coronamaatregelen beperkt werd. Met de Sprenge Trail willen we een mooi programma van sport en bewegen in gang zetten.” Dat sport iets met je doet, kan ook ervaren worden tijdens de Nationale Sportweek. Veel verenigingen en clubs openen hun deuren om kennis te komen maken en samen in beweging te komen. Het overzicht staat in de Nationale Sportweekkrant of op de website van Heel Epe Beweegt www.heelepebeweegt.nl. Wethouder Visser nodigt ook iedereen uit om gedurende deze week gebruik te maken van het sportaanbod dat er in de gemeente Epe is. “Vervolg aan het sporten kan gegeven worden door de verlengde regeling, waarbij alle kinderen van 5 tot en met 17 jaar een subsidie van 100 euro kunnen krijgen als ze lid zijn van een vereniging of lid willen worden. We willen iedereen stimuleren om te gaan bewegen.”

Deze derde editie van de Sprenge trail is uitgezet bij alle kinderen van de basisscholen uit Vaassen. Op 17 september vanaf 17.00 uur is de eerste groep deelnemende kinderen welkom in de prachtige tuin van kasteel Cannenburch. De 500m start om 17.15 uur, de 1.000m om 17.30 uur en de 3.000m om 17.35 uur. Door het hanteren van looproutes en de 1,5 m regeling zijn ouders welkom om te komen kijken.

!