Afbeelding
.

Mavo 2-leerlingen aan de slag met project ‘Doe es duurzaam’

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Vorige week hebben leerlingen van mavo 2 van de Noordgouw meegedaan aan een driedaags project over het thema ‘Doe es duurzaam’. 

Woensdag was de start met de theatervoorstelling ‘Clean it up’ van St. Golden Cage met aansluitend workshops. De donderdag begon met een Ted-talk van oud-docent Han van de Pol. Daarna bezochten de leerlingen verschillende bedrijven/instellingen uit de regio waarvoor ‘duurzaamheid’ een kernwaarde is: Heerde Energiek, de Hoogwatergeul, het Geldersch Landschap, Lagemaat Heerde, de MacDonalds en Melkveebedrijf familie Bijsterbosch. Op vrijdag werkten de leerlingen aan een presentatie over één van de locaties die ze hebben bezocht. Aansluitend was er een slotprogramma met een duurzame lunch. Docent Henk van Dam: “Dit project is bedacht, omdat duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp wordt in onze samenleving en wereldwijd. Klimaatverandering en onze manier van leven zijn misschien wel de hoofdonderwerpen waar het in onze toekomst over gaat. Maar hoe houden wij onze omgeving leefbaar? Het doel van dit project was om daar meer over te weten te komen.”

Een speciale werkgroep binnen het mavoteam heeft anderhalf jaar naar dit moment toegewerkt. Het was lang spannend of dit project vanwege de coronamaatregelen door kon gaan. Gelukkig was dit het geval. Het team wilde een vakoverstijgend project organiseren met als prioriteit deze thematiek. De Noordgouw wil namelijk een duurzame school zijn en dit de komende jaren, zowel in het onderwijs als de bedrijfsvoering verder doorvoeren en zichtbaar maken. Van Dam: “Vanuit onze christelijke identiteit geloven wij dat de aarde is gemaakt door God en dat wij deze in bruikleen hebben. We willen de leerlingen meegeven dat ze goed met deze aarde moeten omgaan, voor elkaar, maar ook in het belang van onze kinderen en kleinkinderen. De aarde is van ons allemaal en voor ons allemaal.”

Afbeelding