Afbeelding
.

Bedankje voor jonge mantelzorgers

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Mantelzorgers, jong en oud, zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving. 

Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, of ander familielid, buur, vriend of kennis. Om hiervoor onze dank uit te spreken, ontvangen jonge mantelzorgers hun mantelzorgcompliment in Heerde op maandag 31 mei tussen 14.30 en 16.30 uur bij Stip, Sportlaan 2h. En in Wapenveld op dinsdag 1 juni tussen 14.30 en 16.30 uur in Hof van Cramer, Putterweg 2d. Kent u een jonge mantelzorger van 4 tot en met 18 jaar? Vraag dan tussen 28 april en 28 mei 2021 de cadeaubon van € 25 aan. Dat kan worden aangevraagd door sportverenigingen, scholen, buren, kennissen, (zorg) professionals, ouders en broers/zussen. Het gaat om jongeren die in het eigen gezin mantelzorg verlenen.

Voorwaarden

De zorgvrager moet een inwoner zijn van de gemeente Heerde. De mantelzorger voor wie het wordt aangevraagd mag wel buiten de gemeente Heerde wonen; Het mantelzorgcompliment is voor langdurige zorg thuis en voor langdurige zorg aan naasten (zoals je vader, moeder, opa, oma, broertje of zusje) in een instelling. De voordrager stemt ermee in dat de informatie op het ‘Voordrachtformulier Mantelzorgcompliment Gemeente Heerde’ wordt geregistreerd bij de gemeente Heerde en overgedragen wordt aan het gemeentelijk mantelzorgsteunpunt.

Aanvragen
U kunt het mantelzorgcompliment online aanvragen via www.heerde.nl/mantelzorgcompliment.
Komt u er online niet uit? Vraag dan of er iemand in uw omgeving is die u verder kan helpen. Ook kunt u hulp krijgen bij het aanvragen van het mantelzorgcompliment door contact op te nemen met het mantelzorgsteunpunt De Plu via tel. 06-19302657 of via een e-mail naar l.seinstra@heerde.nl.

Het is de bedoeling dat u, als zorgvrager of professional, het formulier samen met de mantelzorger invult. Als het mantelzorgcompliment wordt toegekend, ontvangt de jonge mantelzorger binnen vijf werkdagen (na het versturen van uw aanvraag) een besluit. Neem contact met de gemeente op als u dit niet tijdig ontvangt. Let op: invullen kan tot en met 28 mei 2021.

Compliment ophalen
De jonge mantelzorgers mogen dit jaar hun jeugdcompliment persoonlijk in ontvangst komen nemen. Dat kan in Heerde op maandag 31 mei tussen 14.30 en 16.30 uur bij Stip, Sportlaan 2h en in Wapenveld op dinsdag 1 juni tussen 14.30 en 16.30 uur in Hof van Cramer, Putterweg 2d.

Wilt u meer weten over mantelzorg in de gemeente Heerde? Neem contact op met mantelzorgsteunpunt De Plu Heerde: www.depluheerde.nl, tel.0578-699500 of info@depluheerde.nl. Ook vindt u informatie via www.mantelzorgnl.nl.