.
. .

IJsselkunst deze zomer op de kaart

Algemeen

HEERDE- Van 18 juni tot en met 19 september vindt er een internationale kunstroute langs de IJssel plaats: De IJsselbiĆ«nnale. 

Bij de langste kunstroute van Nederland vind je spannende en monumentale kunstwerken, verdeeld over ruim 100 kilometer langs de IJssel. Sommige?kunstenaars zoomen in?op die ene plek in de IJsselvallei, sommigen?zoomen juist uit,?tot ver?over de landsgrenzen. Ook in de gemeente Heerde vind je deze zomer op meerdere plekken IJsselkunstwerken. Het programma en de locaties van de IJsselbiƫnnale worden nog door de organisatie bekend gemaakt.

Visit Heerde wil deze zomer graag IJsselkunst in de gemeente Heerde op de kaart zetten door middel van de IJsselkunstroute. Zo ontdek de mens ā€˜Achter de IJsselā€™, de Oude IJsselloop en IJsselschilderijen in het Heerder Historisch Museum. ā€œVisit Heerde wil kunstenaars, ateliers en creatievelingen op de kaart zetten door een IJsselkunstroute uit te brengen waarop kunst in de gemeente Heerde te vinden is. De route bestaat nu uit plekken waar kunst openbaar te bezoeken is. Graag vullen we dit aan met galeries, ateliers, beeldentuinen, etc. Heb jij of ken jij iemand die graag in de periode van de IJsselbiĆ«nnale zijn/haar kunst toont aan het publiek? Neem dan contact op met Visit Heerde op en mail naar info@visitheerde.com,ā€ laat Erica Hottinga van Visit Heerde weten. De IJsselkunstroute zal gratis verkrijgbaar zijn in de Toeristen Info Punten van Visit Heerde: Wereldwinkel, Bonenburgerlaan 6 in Heerde, Koek en Ei, IJsseldijk 67 in Veessen en Boekwinkel Shalom, Klapperdijk 36B in Wapenveld. Foto: Veldkabinetten Vorchten, kunstwerk van Sannah Belzer.