Afbeelding
.

Online ideeënproeverij

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Steunpunt Mantelzorg gemeente Epe houdt vrijdag 9 april een online ideeënproeverij speciaal voor jongeren vanaf 18 jaar die opgroeien met zorg en het leuk vinden om met elkaar in contact te komen, en willen meedenken over wat binnen de gemeente Epe voor deze groep jongeren geboden kan worden. 

Het Steunpunt Mantelzorg zorgt vooraf voor de bezorging van lekkere hapjes van restaurant ‘Bij Ons’. Deze ideeënproeverij is vooral bedoeld om kennis te maken met elkaar en om te horen of jullie nog leuke ideeën hebben voor de toekomst. Misschien vinden jullie het bijvoorbeeld leuk om in de toekomst met elkaar een terrasje te pakken. Ook als je geen ideeën hebt, maar het je leuk lijkt om anderen te ontmoeten ben jij van harte welkom. De online ideeënproeverij vindt plaats op vrijdag 9 april van 15.00 uur tot 16.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Je kunt je t/m 7 april aanmelden door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl. Je krijgt dan verdere informatie en de link voor deelname. 

Emma is 23 jaar en woont in Epe samen met broertje Joris die als 4-jarig kind kanker gekregen. Hij is hiervan genezen, maar is hierdoor ernstig gehandicapt geraakt. Emma zorgt al vanaf zijn ziek zijn voor haar broertje. De combinatie zorgen met een hbo-studie is best pittig, bijvoorbeeld door een afspraak of als er extra zorgen zijn rondom Joris. Naar aanleiding van een artikel in Trouw heeft Emma hiervoor samen met Saxion een regeling voor mantelzorgers en een platform opgezet. Emma klopte bij de gemeente Epe aan de bel: “Er zijn meer jongeren zoals ik die zorgen en studeren of werken binnen de gemeente Epe, maar ik mis iets voor de 18+ mantelzorgers”. Het lijkt Emma leuk om andere jongeren te ontmoeten: “je begrijpt elkaar met weinig woorden omdat je in een zorgsituaties zit, elkaar ontmoeten is ontzettend fijn!”.  Emma zal er in ieder geval ook bij zijn en zij vindt het leuk om jou te gaan ontmoeten. 

Meer informatie vind je op www.koppelswoe.nl/jonge-mantelzorgers.