Afbeelding
.

Bevrijdingsconcert Grote Kerk Epe verplaatst naar 2022

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Nu het duidelijk is dat grote evenementen voorlopig niet kunnen plaatsvinden heeft de organisatie van het 5 mei bevrijdingsconcert Epe besloten om het concert te verplaatsen naar donderdag 5 mei 2022. 

Deze beslissing werd mede genomen omdat het afstemmen van de agenda’s van de solisten, o.a. uit Letland, te veel problemen gaf om het dit jaar nog te organiseren. De Stichting Hulp Letland, bekend als het gaat om humanitaire hulptransporten naar de Baltische staat Letland, heeft al vele jaren concerten op 5 mei georganiseerd en is medeorganisator van dit concert. 

De samenhang met Letland in deze concerten is dat op 4 mei 1990 Letland zich onafhankelijk verklaarde van de Sovjet-Unie. Het duurde echter het nog enkele maanden voordat de bezetter ook daadwerkelijk uit, een vernield land, was verdwenen. Twee landen die dus rondom 4 en 5 mei hun vrijheid vieren. 

Aan dit concert zouden, maar zullen ook in 2022 meewerken: Melissa Venema trompet, zij is een veel gevraagde, internationale, trompettiste. Valerya Satibaldijeva sopraan-viool, zij won in 2011, als 11 jarige, het junior songfestival in Letland. Henk van der Maten, dirigent-pianist en organist, geen onbekende in de koorwereld in en rondom Epe en het dubbelmannenkwartet Double Four uit Hattem. De organisatie van dit concert is in handen van: Anton van de Burgt - Joop Fuijkkink. 

De humanitaire hulpverlening in Letland gaat, via de Stichting, gewoon door. Zo werd in 2020 en zal in 2021 zowel financiële als materiele hulp verleend worden aan diverse scholen, bejaardencentra in Oost Letland, een kinderziekenhuis in Riga. Daarnaast wordt een project voor 120 dak- en thuislozen van de Anglicaanse kerk in de hoofdstad Riga ondersteund. Dit project bestaat uit het helpen, middels giften en middelen aan deze kerk bij het verzorgen van warme maaltijden op de zaterdagochtend vanuit deze kerk. Ook worden kleding en schoenen vanuit Epe gestuurd die daar aan deze hulpbehoevenden worden uitgereikt. Zo konden met december ook kerstbroden worden verstuurd. Door de huidige coronamaatregelen kunnen de dak- en thuislozen de maaltijden niet meer in de kerk nuttigen, maar moeten ze dit buiten doen. De afgelopen weken in een temperatuur van -30 graden en sneeuw. 

Wilt u meer informatie: neem dan contact op via tel. 06-2907284, of info@stichting-hulp-letland.nl. Zie ook www.stichting-hulp-letland.nl.