Afbeelding
.

In tijden dat eenzaamheid tóch verbindt

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Al bijna een jaar wordt ons dagelijkse (werk- en privé) leven beheerst door het coronavirus. 

Hetzelfde geldt voor de collega’s, bewoners en cliënten van Viattence. Toch zien de eerste weken van het nieuwe jaar er hoopgevend uit. “Uiteraard komt dat voor een groot deel door de komst van de vaccins voor het zorgpersoneel voor Viattence en door de vaccins voor haar bewoners die waarschijnlijk rond de laatste dagen van januari worden gegeven. Maar ook de mooie manieren waarop we naar elkaar omzien, maken dat deze donkere dagen wat hoopgevender worden ervaren.” 

Op donderdag 21 januari was het Nationale knuffeldag. Maar hoe ga je daar mee om in tijden dat het geven van een knuffel, een aai over de bol of een hand op de schouder juist niet vanzelfsprekend is? Bij Viattence doen ze wat ze vaker doen: focussen op wat wél kan. Gelukkig is er digitaal namelijk heel veel mogelijk. Het personeel van Viattence vroeg haar volgers op social media dan ook wie zij graag een digitale knuffel zou willen geven. “Daar kwamen hartverwarmende reacties op binnen, variërend van een mooie foto van de kleinkinderen voor oma die bij ons woont tot een mooi gedichtje voor (schoon-)ouders”, aldus Daisy van Emst, communicatieadviseur bij Viattence. Ze vervolgt: “Onze collega’s laten deze zien aan de bewoners, wat een glimlach op de gezichten van de bewoners tovert. En daar draait het allemaal om.” 

Ook hebben de bewoners van enkele huisjes van woonzorglocatie Hofje Wendakker in Heerde in de afgelopen kaartjes gemaakt voor hen die nauwelijks bezoek ontvangen in de gemeente Heerde. “Doet u met ons mee? Bewoners van Hofje Wendakker 14-16 hebben vanochtend kaartjes gemaakt voor mensen in de gemeente Heerde die deze tijd weinig tot geen bezoek krijgen vanwege de overheidsregels. We willen ze een hart onder de riem steken en laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Zullen we juiste deze tijd extra naar elkaar omzien?”, schrijft het zorgpersoneel van Hofje Wendakker op hun Facebookpagina. “Een prachtig gebaar dat maar weer eens laat zien dat hoe ver we ook van elkaar verwijderd zijn, we misschien wel dichterbij zijn dan ooit”, aldus Gery Vorderman en Lidian Veldkamp, coördinatoren welzijn bij Hofje Wendakker in Heerde. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding