Afbeelding
.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Jan Willem Wiggers

· leestijd 2 minuten Algemeen

HEERDE- De eerste Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Jan Willem Wiggers is dit jaar digitaal te zien. Door de coronamaatregelen is er geen daadwerkelijke nieuwjaarsreceptie. Toch wil de burgervader de inwoners van Heerde op deze wijze het afgelopen jaar evalueren en iedereen veel goeds toewensen voor 2021. 

“Allereerst wens ik u, mede namens de raad en het college van B en W een heel goed 2021 toe. Ik hoop dat het een jaar wordt waarin we extra gaan genieten van de dingen die vóór de coronacrisis zo gewoon leken. Een etentje met vrienden, een repetitie van het koor, een glas op het terras in de voorjaarszon. Een jaar, waarvoor ik u alle geluk en gezondheid toewens.” Het is een bijzonder jaar geweest. “We missen mensen, we hebben dubbel verdriet omdat we niet op een goede manier afscheid hebben kunnen nemen. Memento Mori heeft een prachtige plek ingericht aan de Brinklaan, om naast elkaar te kunnen staan, ook al is het nog steeds op anderhalve meter afstand. En natuurlijk is het moeilijk om vol te houden, voor iedereen. Niet alleen voor de ouderen, ook voor de thuiswerkende ouders met jonge kinderen, voor de mensen die juist alleen wonen, voor de tieners die snakken naar vertier, voor de ondernemers die als weermannetjes dicht, open, dicht moeten. En zo heeft iedereen het er op zijn of haar eigen manier moeilijk mee.” Niet alleen de burgemeester maar ook enkele inwoners hebben een nieuwjaarswens uit gesproken te weten Ben van der Linde, nestor van de gemeenteraad, Andrea Deelstra, Olympisch marathonloopster, Thomas Wientjes, jonge mantelzorger, Hans van Ark, predikant en Rinette van der Vliet, directeur Cultuurplein Noord Veluwe.

“Maar allereerst 2021: een nieuw jaar, nieuwe kansen! Met de oprechte hoop dat dit jaar geen herhaling wordt van 2020, met het vooruitzicht dat het leven straks weer makkelijker wordt, wil ik met u het nieuwe jaar in. Het is belangrijk dat we de weg naar elkaar toe weten te vinden, als inwoners en als gemeentebestuur, ook al zal dat voorlopig nog vooral telefonisch en digitaal zijn. Kijken naar wat wel kan, daar houd ik van!” Ook sprak hij over de uitdagingen die er nog zijn: “Ik noem er maar een paar en denk dan bijvoorbeeld aan de plannen voor het centrum van Heerde. Wat gebeurt er op de locatie Van Setten en Van Loenen en de oude gemeentewerf? Daar moet dit jaar toch echt duidelijkheid over komen. Ook willen we het Circulaire actieplan in uitvoering brengen. Duurzaamheid dus. Past bij een Cittaslow gemeente. Hard nodig, om onze wereld leefbaar te houden en over te kunnen dragen aan onze kinderen en kleinkinderen.” Persoonlijk vindt Wiggers het zuivelmuseum heel interessant. “Dit jaar zal namelijk het zuivelmuseum in Wapenveld worden geopend. Het Rijksmonument Erve IJzerman, waar dit museum wordt gehuisvest, wordt gerestaureerd en hopelijk kan het dit voorjaar de deuren openen. Ik mocht al even binnen kijken, er is nog veel werk te verrichten, en weet zeker dat het een waardevolle aanwinst zal zijn voor onze gemeente. Kortom: het nodige werk aan de winkel. Ik zie er naar uit om mij samen met de gemeenteraad, het college en onze ambtenaren voor in te zetten. Doet u ook mee?” Het gehele filmpje is te bekijken via https://youtu.be/q4x7Ip-Gx-M