Afbeelding
.

Kârsrit Heerde 2020

· leestijd 2 minuten Algemeen

HEERDE- Kijk je ogen uit en steun lokale horeca en ondernemers tijdens de Kârsrit door Heerde. Zaterdag 19 december gaat het gebeuren: van 17.00 – 22.00 uur door de Dorpsstraat in Heerde en door het buitengebied van de gemeente Heerde en Marle. 

Erica Hottinga en Luciënne Draaijer hadden al een aantal keren een pubquiz georganiseerd vanuit de Dorpsstraat en wilden met Kerst ook graag iets doen. “Omdat we niet met grote groepen samen mogen komen, hadden we bedacht dat mensen met de auto langs konden rijden.” Vervolgens kwamen ze via via in contact met de mensen van IJsselvallei Boert en Eet Bewust, die druk bezig waren met de organisatie van een puzzelrit door het buitengebied. Een gouden combi was geboren. “Eén van onze speerpunten is het verbinden van boeren, tuinders en de burgers. Dat gaat perfect zo!”, zegt Marleen Markgraaf, streekteamlid van IJsselvallei Boert en Eet Bewust. De dames zien het al helemaal voor zich. “Met de autoradio aan een Heerder kârspakket ophalen, al rijdend langs verlichte (kerst)bomen, kerstlichtjes, kerstfiguren, een kerststal (met dank aan de heren van de VEG), Radio 794 met kerstmuziek van PlaatjesDraaijer, cadeautjesdonatie voor kinderen bij Dick.and.Co, de kerstman die uitdeelt, en nog veel meer leuke verrassingen onderweg. En dat is nog maar het begin: na de Dorpsstraat kan je je tocht vervolgen met de IJsselvallei Boert en Eet bewust Puzzelrit. Kijk onderweg goed uit naar verlichte objecten en beland in het buitengebied op verlichte boerderijen en stallen vol koeien, met een lekker streekproductenpakket.” Het jaar 2020 is heel bijzonder verlopen en Erica, Luciënne en Marleen willen zo het eindigen met een glitterrandje. Voor – eenzame – ouderen is het wellicht lastig om deel te nemen aan het evenement, maar zij worden niet vergeten! Bij Veerle Bloemen, Prima Flora en De Groot Bloemsierkunst kunt u een kerststukje à 5 euro aanschaffen. Deze komt niet bij u in huis te pronken, maar zal worden verspreid onder ouderen. En wie niet weg kan uit huis, kan tóch meegenieten: er zal een live uitzending op RTV 794 zijn zodat via de (auto)radio, televisie en internet iedereen het spektakel kan volgen.

Deelname

Deelnemen aan de Kârsrit is alleen mogelijk na online aanmelding via www.visitheerde.com. Een toegangskaart kost 5 euro per auto en je krijgt daarvoor wat lekkers, een Heerder goodiebag met kortingsbonnen, verlichte en verrassende Dorpsstraatrit en een IJsselvallei puzzelrondrit door de hele gemeente Heerde. De aanmelding gaat gepaard met het kiezen van een tijdslot. “Bij aankoop van het Heerder kârspakket laat je je verrassen door Heerder ondernemers; oliebollen, worst van de slager, snert, kerstchocolade, speciaal biertjes, flesje wijn en nog meer lekkers. Thuis aangekomen kan je genieten van al het lekkers en verder kijken naar de Kârsrit op RTV 794. Je kan kiezen tussen 4 kârspakketten: 1 veur de vente, 1 veur de deerns, 1 veur de kaerls en een streekproductenpakket. Deze zijn van tevoren te koop in de webshop van visitheerde.com tot woensdag 16 december.” Startpunt op zaterdag 19 december is bij Welgelegen aan de Dorpsstraat. Er is plek voor ongeveer 250 deelnemers dus meld je snel aan. Een betere start van de Kerstvakantie kun je je niet wensen!

Speelgoed inbrengen

Tijdens de rit door de Dorpsstraat komen deelnemers ook langs Dick.and.co. Vorig jaar vond hier de Top 200 radio uitzending plaats vanuit de etalage, waarbij speelgoed kon worden ingebracht voor de Voedselbank. Ook nu wordt er voor dit mooie doel actie gevoerd. Vanaf 14 december kan speelgoed worden ingeleverd. Tijdens de Kârsrit op 19 december kun je het speelgoed letterlijk naar Dick.and.Co gooien; komt het in het doel, dan maak je kans op prijzen. Speciaal voor het evenement zijn er ook toffe kerstmutsen te koop in de Toeristen Informatie Punten en via www.visitheerde.com. De opbrengst van de verkoop zal ook worden aangewend om mooie cadeaus aan te schaffen voor de Voedselbank. En natuurlijk is het wel de bedoeling de muts op te doen tijdens de Kârsrit. “Zo kan je lekker met het raampje open toeren zonder een koldfiesterd te zijn!”

Afbeelding