Afbeelding

Bij drie inwoners van de gemeente Epe is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld.

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Bij drie inwoners van de gemeente Epe is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. GGD Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt met wie de patiënten contact hebben gehad. Het doel van dit contactonderzoek is het informeren van mensen die mogelijk een risico lopen. Voor mensen die met de patiënten contact hebben gehad is goede hygiëne heel belangrijk. Zij moeten thuis blijven als ze klachten hebben. Burgemeester Tom Horn werd over de besmettingen direct geïnformeerd door de directeur van de GGD. “Natuurlijk is het schrikken nu het coronavirus ook onze gemeente heeft bereikt. Mijn gedachten gaan allereerst uit naar de 3 besmette inwoners en hun directe familie. Ik wens de patiënten veel beterschap en sterkte.”

Oproep

De burgemeester doet graag nog een oproep: “Laten we ons gezonde verstand blijven gebruiken en vooral de maatregelen van het RIVM opvolgen. Die zijn nodig om de verdere verspreiding van het virus in te dammen. We moeten ons er echt aan houden, voor onszelf en voor de mensen om ons heen.” Horn voegt eraan toe: “Laten we speciaal omkijken naar mensen die kwetsbaar zijn. Denk aan ouderen, aan mensen die alleen wonen. We moeten fysiek contact met hen vermijden en afstand houden. Maar we kunnen hen op andere manieren wel nabij zijn. Laten we juist nu wat vaker bellen en vragen hoe we kunnen helpen."

Wat kunt u zelf doen?

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen kunt u zelf maatregelen nemen. De belangrijkste maatregelen zijn de volgende.

  • Was uw handen regelmatig en goed met water en zeep.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg.
  • Geef geen hand.

Vragen en informatie

Kijk op de website van de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/coronavirus of de website van het RIVM www.rivm.nl voor alle vragen en actueel nieuws.Heeft u hierna nog een vraag? Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 1351. Kijkt u eerst op een van de genoemde websites of uw vraag daar beantwoord wordt. Zo kun hopelijk wachttijden worden voorkomen.