Afbeelding
.

SG Octopus ZVV bij NJK

· leestijd 1 minuut Algemeen

VAASSEN- Vrijdagmiddag begon het avontuur NJK Eindhoven 2023 voor SG Octopus ZVV zwemmers Dax Muijlaert en Nils Bellert. Voor beide zwemmers was het de eerste keer dat zij mee mochten doen aan het NJK. Zij zijn vanaf dit seizoen junioren en dat betekent dat zij met zwemmers van een jaar ouder mochten meestrijden voor het Meerkamp-klassement. De beste 50 zwemmers van Nederland, geboren in 2010 en 2011 mogen hier aan meedoen en zij zwemmen in 2,5 dag maar liefst 10 verschillende programma’s. Nils wist op de 400 meter vrije slag een kleine PR te realiseren. Dax zwom rond zijn beste tijd. De volgende afstand was de 200 meter wisselslag. Zowel Dax als Nils wisten hier een mooie pr te zwemmen. Zaterdagochtend begon de dag met 100 meter vrije slag met beiden een PR. Bij de 200 meter schoolslag wist Dax een mooie tijd te zwemmen. Nils behaalde de 28ste plaats. De derde sessie begon op zaterdagmiddag met de 400 meter wisselslag. Dax wist een 40ste plek te halen met zijn 5.53 en Nils zwom naar een 31ste plaats met zijn 5.42. Bij de 100 meter rugslag was er voor beide heren een PR en de 23ste plek voor Dax. Zondag begonnen de heren met de 100 meter schoolslag: Dax zwom op zijn tijd en Nils wist er een PR uit te halen. Op de 200 meter vrij werden de persoonlijke records scherper gezet. De laatste sessie begon zondagmiddag en de heren startten met de 100 vlinder. Dit is de favoriete afstand van Nils en ondanks de vermoeidheid, wist hij 4 seconden van zijn tijd af te zwemmen naar en 1.13 en wist hiermee de 15e plaats te halen. Ook Dax wist er bijna 5 seconden af te halen. Dax en Nils sloten het toernooi af met een 200 meter rugslag. Dax zwom maar liefst 9 seconden van zijn tijd af en zwom hij daarmee naar de 18e plek. Ook Nils wilde het toernooi mooi afsluiten en zwom maar liefst 17 seconden van zijn PR af.

Voor SG Octopus ZVV stonden Robyn Hulleman en Lyke Bellert op het startblok in het Hofbad in Den Haag tijdens de NK Korte baan. Zij mochten drie dagen strijden voor het kampioenschap. Robyn mocht elke dag één afstand zwemmen en Lyke kwam op zeven afstanden aan de start. Robyn en Lyke trapten op vrijdagmorgen af met een 200 meter rugslag. Voor beiden betekende dit geen PR, maar Robyn behaalde met haar gezwommen tijd wel de 5e plek en een finale plek. Lyke zwom met haar tijd naar de 10e plaats. Daarna mocht Lyke de 100 meter wisselslag zwemmen. Zij liet de 6e tijd noteren met een PR van 1,5 seconde. Na een korte rust, mocht Lyke zich opmaken voor de 50 meter vlinderslag. Wederom zwom ze een snellere tijd dan ze had. ‘s Middags mocht Robyn de finale zwemmen. Haar tijd wist ze niet te verbeteren. Zaterdagmorgen stonden beide dames aan de start voor de 100 meter rugslag, Robyn werd 7e en Lyke 8e. Daarna volgde de 200 meter vlinder voor Lyke. Ze bleek 4 seconden sneller te hebben gezwommen dan haar snelste tijd. Dit betekende naast een 5e plaats een clubrecord. Zondag verschenen Robyn als Lyke aan de start van de 400 meter wisselslag. Robyn zwom naar een 5:16.94, wat ruim een seconde sneller was dan haar snelste tijd. Lyke had de smaak te pakken met haar clubrecord en zwom met een PR van maar liefst 4,5 seconde naar een 5:13.01; wederom een clubrecord. Tot slot mocht Lyke zich nog opmaken voor de 100 meter vlinderslag. Met een PR van een seconde en een tijd van 1:05,65 wist ze dit toernooi haar 3e clubrecord te pakken en de 7e plek op de ranglijst.