Afbeelding
Foto: .

Nieuwe burgemeester officieel geïnstalleerd

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- “Laten we er samen een fantastische tijd van maken. Ik kijk enorm naar uit!”, met deze woorden sloot de nieuwe burgemeester van Heerde, Olaf Prinsen, zijn eerste speech als burgervader af. Donderdag werd hij officieel geïnstalleerd als burgemeester tijdens een buitengewone raadsvergadering in de Heerd van Heerde. 

In gezelschap van zijn vrouw Sophie en zonen Hidde en Pepijn werd Prinsen beëdigd door de Commissaris van de Koning, Henri Lenferink. “Het is voor mij ook bijzonder want jij bent de allereerste burgemeester die ik heb beëdigd. Ik ben namelijk pas drie dagen in functie als waarnemend Commissaris van de Koning van Gelderland.” Lenferink sprak zijn vertrouwen uit in Prinsen. “Je weet mensen te binden en te verbinden. In je sollicitatiebrief gaf je aan je twee jongens te willen laten opgroeien in een hechte gemeenschap en dat is Heerde. Jullie hebben als gezin een huis in Heerde gekocht en de kinderen zitten al op scouting.” 

Wethouder en locoburgemeester Stephan Nienhuis gaf de twee jongens tijdens de raadsvergadering een strippenkaart voor het Berghuizerbad in Wapenveld om te gaan zwemmen met hun vader. Hij sprak de wens uit dat het gezin zich snel thuis voelt “in onze en nu ook jullie nieuwe gemeente”. Waarnemend raadsvoorzitter Joke Grotenhuis- van der Horst sprak haar waardering uit namens de raad. “Olaf, wat zijn we blij met jou. Je bent het nieuwe boegbeeld van de gemeente. Als welkom namens de samenleving hebben we de inwoners gevraagd foto’s toe te sturen van bijzondere plekjes in de gemeente.” Al die foto’s zijn in twee boeken gebundeld en heeft ze overhandigd aan de nieuwe burgemeester. Olaf Prinsen (D66), “We voelen ons al meer en meer onderdeel van de gemeenschap. Ik kijk er naar uit om veel meer mensen te ontmoeten.” Ook bedankte hij zijn vrouw voor haar steun. “Sophie, je lijkt wel gek”, zei hij gekscherend. Na afloop werd er een receptie gehouden waarbij iedereen Prinsen kon feliciteren. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding