Afbeelding
Foto: Geerjanneke Stolk - Kers

Geerjanneke Stolk geïnstalleerd

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Geerjanneke Stolk is vorige week maandag door waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers beëdigd als lid van de Heerder gemeenteraadscommissie voor de gecombineerde lijst ChristenUnie-SGP. 

 Deze commissie bereidt de gemeenteraadsvergaderingen voor. “‘We mogen onze burgers vertegenwoordigen. Dat is heel waardevol”, zegt Stolk. “Daarom kijk ik ernaar uit dit werk te doen.” Geerjanneke Stolk-Kers (46) is getrouwd en moeder van vier kinderen. Ze wonen sinds 2018 in de gemeente Heerde. In de commissie neemt Stolk de plek in van Ben van der Linde, die enkele weken geleden afscheid nam met de woorden: “Het is de moeite waard geweest.” Stolk: “Dat wil ik voor ogen houden. Ik ben opgegroeid met het besef dat we volop aan de samenleving moeten deelnemen. Dat je elkaar nodig hebt. Dat je zorg draagt voor een ander en dat je je daar ook verantwoordelijk voor voelt. Er zullen tal van issues de revue passeren. Denk aan asielbeleid, energietransitie, woningbouw en jeugdzorg. Alle onderwerpen vragen evenveel zorgvuldigheid. Dat vraagt volledige inzet.” 

Stolk heeft bijna 25 jaar ervaring in het onderwijs. “Ik draag in het bijzonder de jeugd een warm hart toe. Het is van belang om jongeren serieus te nemen en hen een veilige plek te bieden. Ik ben daarom blij met onze fractie ChristenUnie-SGP, die jeugd en gezin hoog in het vaandel heeft staan.” Geerjanneke Stolk raakte in 2021 politiek betrokken toen ze besloot deel te nemen aan de cursus Politiek Actief, aangeboden door de gemeente Heerde. “Deze cursus volgde ik samen met Dennis Stijf, die vorig jaar al werd benoemd tot commissielid van onze partij. Jan Tuinman, onze onlangs overleden fractievoorzitter, vroeg of ik mij daadwerkelijk ‘actief’ wilde opstellen. Door hem kwam ik in de steunfractie. Nu mag ik de plek innemen van Ben van de Linde, die zich jarenlang heeft ingezet voor de gemeente Heerde. En dat had hij - zei hij - voor geen goud willen missen. Een betere stimulans is voor mij niet denkbaar. Ik wil me graag inzetten voor onze mooie gemeente.”