Afbeelding
Foto: .

Actie voor Ronald McDonald Huis

· leestijd 2 minuten Algemeen

HEERDE- Op 5 december 2021 is Stacey Remmerts geboren, dochter van Daniël en Melanie. “Ze is geboren met een zeldzaam syndroom, het syndroom van Treacher Collins”, legt Daniël uit. Daardoor moest zijn dochter maar liefst acht operaties in het Erasmus MC in Rotterdam ondergaan. 

In totaal heeft Stacey een half jaar op de kinderintensive care gelegen in Rotterdam. “Wij hebben in die tijd in het Ronald McDonald Huis in Rotterdam gewoond met onze oudste dochter Jaylinn. Daardoor konden we toch dichtbij Stacey zijn. Als zo’n huis er niet zou zijn, zou ik niet weten hoe we het hadden moeten doen”. Het echtpaar is heel dankbaar voor de zorg en het medeleven dat ze in het Ronald McDonald Huis hebben ontvangen. In de zomer van 2022 is Stacey thuis gekomen. “Het gaat goed met haar.” 

En nu is het moment aangebroken om iets voor het opvanghuis terug te doen. “Dat heb ik gezegd toen we weg gingen bij het Ronald McDonald Huis uit Rotterdam.” Daniël heeft eerst rust genomen maar sinds januari vorig jaar kreeg hij het idee dat hij iets terug moest doen voor alle vrijwilligers en/of medewerkers. En voor het huis in het algemeen zodat toekomstige ouders verzekerd blijven van een plek dichtbij hun zieke kind. Daarom gaat hij de marathon van Rotterdam lopen op zondag 14 april. Hij vraagt iedereen om hem te sponsoren om zo geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Huis. “Dit voelt als een soort afsluiting van een moeilijke tijd waarbij ik onze dankbaarheid wil tonen naar alle vrijwilligers en de goede zorg daar.” Daniël loopt de marathon van 42 kilometer alleen, maar zijn broer en zus hebben zich ook aangesloten bij de actie. 

Zijn zus Erica Zigterman gaat 10 kilometer hardlopen. “Ik ben ook veel in het huis geweest om bij Stacey te zijn. Daniël en Melanie konden dan met Jaylinn weg en dan zat ik bij Stacey.” Haar ontmoetingen met ouders in de ouderenkamer hebben indruk gemaakt. “Dan krijg je vaak ellende van alle ouders te horen. We willen nu graag iets terug doen en deze periode afsluiten.” Sportief is Erica niet. “En nooit geweest. Ik ben nu hard aan het trainen om 10 kilometer te kunnen hardlopen binnen 1 uur en 20 minuten en dat lukt al bijna. “Ik zit nu op 1 uur en 30 minuten.” 

Broer Patrick Remmerts heeft besloten om maar liefst 100 kilometer te gaan wandelen ten bate van het goede doel. “Ik hoop er 24 uur over te doen.” Hij realiseert zich dat de afstand erg moeilijk is. “Ik moet het op karakter doen. Al moet ik op mijn knieën de finish halen, ik ga het halen”, zegt hij vastberaden. Hij heeft al een keer 80 kilometer gewandeld. “Dat was tijdens de Kennedymars. Toen kwam ik huilend de finish over”, geeft hij toe. Patrick start een dag voordat Daniël van start gaat bij de marathon. “En dan hoop ik twee uur na Danïel de 100 kilometer te hebben gelopen.” Hij doet het niet helemaal alleen. “De laatste 20 kilometer loopt mijn beste vriendin mee als mentale ondersteuning.” Daniël is erg blij dat zijn familieleden zich hebben aangesloten bij de actie. “We hebben de hele periode ook samen beleefd. Ze zijn er ook erg actief bij betrokken en we hebben alles samen gedaan. Stacey heeft een paar keer kantje boord gelegen en ze waren meteen in Rotterdam toen het minder ging. Je maakt het samen mee.” De actie heeft de naam Sterker door Strijd gekregen. “We hebben een speciale website, www.teamsterkerdoorstrijd.nl. Het streefbedrag is minimaal 5000 euro. “Daar zouden we blij mee zijn.” Op zondag 31 maart is er een benefietavond in Harrie’s Bar in Heerde. “Met een bingo, darttoernooi en er komt iemand zingen.” Donaties kunnen gedaan worden via de website, via Daniël, Patrick of Erica en via de QR code bij dit artikel. “Ik hoop dat Heerde zich verenigt en dat ik met een hele mooie cheque richting het Ronald McDonald Huis kan gaan!”, aldus Daniël.