Afbeelding
.

Rijs Solutions nu in Heerde

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

HEERDE- Na zo’n 16,5 jaar geleden in Wapenveld te zijn gestart, is de computerzaak aan de Klapperdijk verhuisd naar Heerde. “We kwamen vooral ruimte tekort, maar de gestegen kosten en personeelsbezetting speelden ook mee” aldus eigenaar Bert van Rijssen over de redenen van de verhuizing. 

“We hadden meer ruimte nodig voor met name onze werkplekken, werkplaats en magazijn.” Die ruimte hebben ze gevonden aan de Eperweg 50a in Heerde, het kantoorpand van voormalig Dijkstra Bedrijfswagens. “Onze klanten komen verspreid uit de hele regio en deze locatie is in dat opzicht centraal gelegen, uitstekend bereikbaar en met voldoende vrije parkeergelegenheid”. Ook de vestigingen in Zwolle en Nunspeet zijn gesloten en samengevoegd op de nieuwe plek in Heerde. Alles en iedereen weer terug bij elkaar, terug naar de basis en focus op kwaliteit. Dat staat centraal bij deze verhuizing. Ook is er op deze locatie meer ruimte voor zaken rondom bijvoorbeeld duurzaamheid. “Mensen konden bij ons altijd al hun oude apparaten inleveren, waarbij wij zorgen voor een zorgvuldige recycling. Bij bijvoorbeeld laptops en desktops maken wij dan ook de harde schijven onklaar, zodat data er niet meer vanaf te halen is. In Heerde hebben we nu echter meer ruimte waardoor we ook grotere apparaten kunnen innemen (denk aan digiborden) en hebben we een soort milieustraat waarbij we afvalstromen goed kunnen scheiden. Naast de voor de hand liggende stromen zoals papier, PMD, GFT en restafval, scheiden we ook piepschuim. Dat is materiaal dat een speciale verwerking vereist en ze liever niet zo maar in de verbrandingsoven willen hebben. Daarom kunnen klanten bij ons dus ook piepschuim afgeven, zodat we dat zo goed mogelijk kunnen hergebruiken.”

Naast de verhuizing is ook de naam en uitstraling veranderd. Het bedrijf gaat nu verder op de zakelijke markt als Rijs ICT en op de particuliere markt als Rijs Computershop. “De oorspronkelijke naam en bijhorende huisstijl zijn in 2010 in bloedspoed bedacht en uitgewerkt en waren dringend aan een opfrisbeurt toe. Bovendien willen we de communicatie beter op de doelgroep aansluiten en daarbij zijn we twee entiteiten beter te presenteren.” Aan de werkzaamheden en het aanbod van Rijs verandert niets, mensen kunnen er nog steeds terecht voor advies, aankopen, reparaties en ondersteuning en zakelijk voor systeembeheer, cloudoplossingen en automatisering. De contactgegevens blijven verder ook allemaal hetzelfde, alleen dus de naam en het (post)adres zijn veranderd.