Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Autoverzekering in Epe 28% goedkoper dan gemiddeld

Partnerbijdrages

Een autoverzekering in Epe is een stuk goedkoper dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Een autoverzekering in Epe kost gemiddeld 53,68 euro per maand. De gemiddelde Nederlander betaalt 74,75 euro per maand voor zijn autoverzekering. “Dit is een verschil van maar liefst 28 procent,” vertelt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl.

Weinig criminaliteit rondom auto’s in Epe

“Om de premie voor je autoverzekering te bepalen kijken autoverzekeraars onder andere hoe groot de kans op schade is in de stad waar je woont. Hoe hoger de kans op schade, hoe hoger je premie,” legt Bulthuis uit. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in 2021 in Epe geen autodiefstallen plaatsvonden en 35 gevallen van vandalisme aan auto’s. Dat is een stuk minder dan het landelijk gemiddelde van 15 diefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente. De lage voertuig criminaliteit in Epe zorgt dus voor een stuk lagere autopremies.

Epe is laag bevolkt

“Bij het bepalen van de premie kijken autoverzekeraars ook naar de drukte in jouw woonplaats. Hoe drukker het is, hoe groter de kans op schade en hoe hoger de premie zal zijn”, voegt Bulthuis toe. Ze baseren zich hiervoor op de stedelijkheidscijfers van het CBS. Met een gemiddelde van 732 adressen per vierkante kilometer is Epe een relatief rustige gemeente. Ook dit zorgt voor een lagere autopremie.

WA-autoverzekering weinig gekozen in Epe

Opvallend is verder dat inwoners van Epe minder vaak kiezen voor een WA-autoverzekering dan gemiddeld in Nederland. In Epe was ‘maar’ 12,8 procent van de afgesloten autoverzekeringen met een WA-dekking. In heel Nederland was 21,2 procent van de auto’s WA verzekerd. Verder is in Epe 41 procent WA+ (beperkt casco) verzekerd en kiest 46,2 procent voor de all risk dekking.