Afbeelding
Foto: Nieuwsblad Schaapskooi

Laatste keer verkoop tuingoed bij Kwekerij Knecht

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

HEERDE- De verkoop van perkplanten bij Kwekerij Knecht aan de Bisschopstraat gaat weer van start. Voor de laatste keer: na dit seizoen stopt Geert Knecht met tuingoed. 

“Ik had graag door gewild, want ik vind het machtig mooi werk. Maar ik doe dit al 55 jaar en wil het mezelf wat makkelijker maken. Duizenden keren door de knieën, dan ga je de jaren wel voelen”, aldus de 72-jarige Geert. Hij wil wel proberen de geschiedenis van zijn opa en vader nog langer door te zetten. “60 jaar zaten ze al in Zwolle om in 1959 naar Heerde te komen. Ik ben, van de Zwolse tuinders die destijds naar Heerde zijn gekomen, de laatste der Mohikanen.” Geert gaat verder met zaadteelt. “Ik heb nu veel spinazie staan en ook nog wat bieten. Ik doe dit in opdracht van een bedrijf; nieuwe rassen opplanten. Ik probeer daarbij ook de kennis toe te passen die ik van mijn vader en opa heb geleerd.”

Exclusieve soorten

Ook in dit laatste seizoen kunt u bij Geert terecht voor exclusieve soorten tuingoed. “Allemaal licentiesoorten, in zijn soort de beste.” U vindt bij Knecht diverse soorten petunia’s, van klein tot grootbloemig en ook dubbelbloemig. Verder verbena’s in verschillende kleuren, dahlia’s in een aantal kleuren, verschillende soorten begonia’s en ook geraniums. “Het groeit allemaal mooi compact”, vertelt Geert. “Verder hebben we bladplanten om er bij in te zetten en ook meer aparte dingen; bijvoorbeeld heliotroop, centradenia en cosmea.” Voor de laatste keer loopt Geert tussen het tuingoed door. “Echt, het is zo’n geweldig vak, maar het houdt een keer op. Ik hoop dat de mensen langskomen om nog een keer te genieten van de planten.” En natuurlijk kunt u zoals altijd uw bloembak brengen zodat Geert ze kan vullen en onderdak bieden. U betaalt voor het materiaal en uw bloembak kan gratis blijven staan totdat u ze ophaalt als de weersomstandigheden gunstig zijn. Kwekerij Knecht, Bisschopstraat 3, 8181 RV Heerde, tel. 06-53900842. Openingstijden: maandag t/m zaterdag 9.00-18.00 uur.