Afbeelding
Foto: .

Dit zijn de meest makkelijke ZZP boekhoudprogramma’s

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages



Boekhouden. Als ZZP’er kom je hier niet onderuit. Het bijhouden van je administratie wordt namelijk door de Nederlandse Belastingsdienst verplicht. Zelf je boekhouding bijhouden kan ingewikkeld zijn en onnodig veel tijd kosten. Om het gemakkelijker te maken voor ZZP’ers, bestaan er verschillende boekhoudprogramma’s. Maar wat zijn nu de meest makkelijke boekhoudprogramma’s voor jou als ZZP’er?

Zo eenvoudig mogelijk
Wanneer je werkt als ZZP’er is het belangrijk om al je administratie zo nauwkeurig mogelijk bij te houden. Het kan daardoor handig zijn om gebruik te maken van een boekhoudprogramma. Boekhoudprogramma’s zorgen ervoor dat bedragen automatisch uitgerekend worden en dat facturen en offertes op tijd worden verzonden. Uiteraard wil je niet dat een boekhoudprogramma onnodig ingewikkeld is. Gelukkig zijn er vele opties voor simpele boekhoudprogramma’s. Een simpel boekhoudprogramma zal moeten beschikken over automatiseringsfuncties. Dit zijn functies die ervoor zorgen dat jouw gegevens automatisch worden gekoppeld. Andere aspecten waar een simpel programma aan dient te voldoen zijn: exportmogelijkheden, factuur- en offertemodules, gebruikerstoevoegingen, koppelopties, meerdere modules en rapportagemogelijkheden.

Verschillende boekhoudprogramma’s 

In Nederland bestaan een aantal boekhoudprogramma’s die erg gebruiksvriendelijk zijn. E-Boekhouden.nl is een uitgebreid programma met veel automatiseringsfuncties. Dit zorgt ervoor dat je op een snelle manier administratieve werkzaamheden kunt voltooien zonder veel tijd kwijt te zijn. Ook MoneyMonk is een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma. Het programma oogt overzichtelijk en is eenvoudig te gebruiken. MoneyMonk is echter alleen geschikt voor dienstverleners en daardoor niet geschikt voor ondernemers die een eigen webshop hebben. Rompslomp is tevens een eenvoudig en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma. Het programma maakt gebruik van een scan- en herkenfunctie. Dit noemen zij de Schoenendoos. Rompslomp scant automatisch gegevens en neemt deze automatisch over. Naast deze drie programma’s worden er nog vele andere programma’s als eenvoudig beschouwd. Denk aan: DigiBTW, Informer, Jortt, Moneybird, Reeleezee, Snelstart, Tellow en Visma.

Gratis?
Eenvoudige boekhoudprogramma’s zijn helaas niet gratis. Er zitten altijd maandelijkse kosten aan verbonden. Daarbij variëren de prijzen voor de programma’s sterk, maar dit hangt vaak ook af van het pakket dat je uiteindelijk kiest. Wel is het bij bepaalde pakketten mogelijk om een proefpakket aan te vragen. Op deze manier kun je ervaren of dit pakket is waar je naar op zoek bent.