Afbeelding
.

Welkoop Epe van vader op dochter

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

EPE- Piet van de Broek draagt per 1 januari de scepter van de Welkoop Epe over aan zijn dochter Marjon. “Ik werk hier al bijna acht jaar en nu ga ik het overnemen van mijn vader Piet”, vertelt ze. Daarvoor had Marjon al ervaring opgedaan bij de Welkoop in Gendt bij Nijmegen. Die zaak is in handen van haar zus. “En ook mijn broer heeft een eigen Welkoop.” Het enthousiasme van Piet voor het concept Welkoop is blijkbaar erg aanstekelijk; zijn drie kinderen hebben vanaf 1 januari allemaal een eigen winkel. 

“De Welkoop is een bijzondere formule. We hebben alles op het gebied van tuin, dier en werkkleding. We zijn een gespecialiseerde zaak met een achtergrond als boerencoöperatie.” De keus van zijn dochter om per 1 januari de winkel over te nemen, is makkelijk te verklaren. “Ik heb twee kinderen en de jongste is net vier jaar geworden en gaat de stap naar de basisschool nemen dus nu is een mooie tijd om het te doen. Met hele jonge kinderen vond ik het te heftig”, legt ze uit. Al vijf jaar is duidelijk dat Marjon de teugels van haar vader over zou nemen. “Ik ben in 2006 begonnen in Epe. In die tijd heb ik het overgenomen van de familie Koopman.” En bijna zes jaar geleden is het hele gebouw grondig verbouwd. Piet gaat nu van zijn rust genieten al zegt hij; “Ik wil best wel een keer helpen als de nood aan de man is.” Hij ziet het al helemaal voor zich. “Ik ga tuinieren, ik ben een echte tuinman. En op vakantie met onze camper.” Het zwarte gat ziet hij niet voor zich. “De laatste twee jaar hebben we al proefgedraaid en heb ik me al terug getrokken. Ik heb de tijd gehad om te wennen aan het idee.” De 34-jarige Marjon heeft onwijs veel zin in om de Welkoop over te nemen. “Ik heb er al lang naartoe geleefd en eindelijk is het dan zover. Nu hoef ik niet meer alles te overleggen en hoef ik mijn vader alleen om advies te vragen.” Gooit ze het roer straks om? “Nee, voor de klanten verandert er niks!”, aldus Marjon. Ze staat te popelen om te beginnen. Welkoop Epe, Paasvuurweg 7, 8161 CA Epe, tel. 0578- 612317. 

Aangescherpte maatregelen

Wegens de aangescherpte maatregelen is Welkoop Epe alleen open voor dier- en welzijnproducten t/m 19 januari. Dat betekent dat de afdeling kleding en tuin gesloten zijn. Maar wat wel kan is, dat Welkoop Epe de niet-dier-gerelateerde artikelen mag bezorgen. U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven op tel. 0578-612317. Of per mail naar epe@welkoop.com met vermelding van uw telefoonnummer. De klant kan contant of per pin bij zijn deur betalen.