De teams zijn klaar voor de wedstrijd
De teams zijn klaar voor de wedstrijd Foto: Carlijn Gijsendorfer

Oudjaarscup Wapenveld

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

GV Wapenveld organiseerde dit jaar op zaterdag 16 december De Oudjaarscup! 

Deze wedstrijd wordt georganiseerd om het wedstrijdseizoen te openen.Verenigingen uit de regio, maar ook breed verspreid over Nederland, o.a. uit Hattem, Vaassen, Kampen, Heino, Utrecht en zelfs Dokkum, deden mee. 

Deze wedstrijd werd gehouden in Sporthal ‘t Olde Veld in Wapenveld. Zaterdagochtend kwamen dan ook honderden sporters samen met hun ouders/verzorgers en familie richting Wapenveld om hier te gaan strijden voor het goud! De zaal was tot de nok toe vol met belanghebbende en sporters. De sfeer zat er goed in. Ook teams van GV Wapneveld deden mee aan deze wedstrijd. Voor sommige was dit zelfs hun eerste acrowedstrijd, extra spannend dus.

De dag begon met ons E-instap duo Annelie en Suze. Wat een plezier straalde van deze oefening en mooie elementen lieten deze 2 dames zien! Met 22.800 mochten zij het goud in ontvangst nemen.

Quinty en Kae-Lynn zijn al lekker op elkaar ingespeeld en toonde nieuwe elementen en choreografie ten opzichte van vorig jaar. Met succes! Hun nette, speelse oefening werd beloond met een 23.03 en ook voor hun een eerste plek

In de categorie E-junioren waren Linde en Lisa aan de beurt. Lisa is eerstejaars onderpartner, maar is sterk en stabiel! Samen met Linde lieten zij een emotionele oefening vol teamwork en stabiele elementen zien. Met 22.940 kregen zij het goud omgehangen 

Ook ons trio kwam in actie! Voor Willemijn en Sophie hun allereerste wedstrijd. Samen met onze ervaren onderpartner Dirrianne. Ze lieten een grote groei zien op de vloer! Nette elementen en vrolijke dans. Een klein foutje in een tempo element kwam ze duur te staan en daardoor eindigden ze met minimaal verschil op een 4e plek. Desalniettemin mogen ze super trots zijn op hun ontwikkeling.

Als laatste mochten Nora en Isa uitkomen in de categorie D-senior! Met hun prachtige nummer without you straalde ze op de vloer. Een oefening vol lenigheid en een strakke toss up. Ze kregen een super score van de jury! Een 23.320 en daarmee zijn zij op de eerste plek geëindigd. 

Een TOPDAG voor GV Wapenveld. Vol groei, leermomenten en succes! Nu gaan ze hard doorwerken om de puntjes op de i te zetten voor de eerste plaatsingswedstrijden in januari.We willen alle sporters, vrijwilligers, sponsoren en anderen die deze dag tot een succes hebben gemaakt dan ook ontzettend bedanken voor hun bijdrage!

De Oudjaarscup kan helaas volgend jaar niet meer in Wapenveld gehouden worden ivm de sloop van de sporthal.. In januari gaan alle sporters voor onbepaalde tijd hun trainingen hervatten in de Faberhal in Heerde. Het goede nieuws! Op zaterdag 14 december 2024 zullen wij De Oudjaarscup dan ook organiseren in de Faberhal in Heerde. Safe the date!!