Het feestje kon beginnen
Het feestje kon beginnen Foto: Pim Velthuizen

Heerde al in het 1e jaar voetbal op de zaterdag promotie naar de 3e klas

Sport Ingezonden

Op en zonovergoten sportpark de Bosrand in Stroe moesten KSV Fortissimo uit Ede en de v.v. Heerde de finale spelen van de nacompetitie voor een plek in de 3e klasse waar Fortissimo al enkele jaren probeert promotie af te dwingen lukte het Heerde in het eerste jaar op zaterdag meteen promotie door Fortissimo met 2-3 te verslaan.

Het duel in Stroe begon een kwartier te laat omdat Fortissimo de wedstrijdshirtjes waren vergeten. Eenmaal begonnen, mocht de Edese lang hopen op promotie door in de eerste helft enkele kansen te krijgen maar Heerde liet zich ook zien door net voor rust via een schot wat rakelings voorlangs ging.

Na 50 minuten namen de Edenaren de leiding door een prachtige kopbal van Jordy van de Pol. Lang konden ze van deze voorsprong niet genieten omdat in de 64e minuut Nick Wijenberg de stand weer gelijk trok 1-1 en nog geen minuut later zorgde Corstiaan Altenburg voor 1-2.

Toen topscoorder Dennis Calkhoven via een penalty de bal keihard in het doel schoot was het de genade klap om promotie veilg te stellen. maar het werd nog spannend omdat Fortissimo op 2-3 kwam. In de hectische slotfase kreeg een speler van de Edese club nog een grote kans maar hij miste waardoor de goedleidende scheids er een eind aan floot

De ontlading bij spelers begeleiders en het veel mee gereisde publiek was groot na een competitie waar niet het beoogde resultaat gehaald werd was de nacompetitie succesvol met promotie naar de 3e klasse waar weer mooie derby s op papier staan