Vios wint in en van Oene.

· leestijd 1 minuut Sport

VIOS wint derby tegen Oene

Op het ongebruikelijke tijdstip van 18.00 werd er afgetrapt in Oene, twee ploegen die in 2020 nog niet hadden verloren. De eerste 10 minuten waren erg rommelig, kansen werden er dan door beide teams ook niet gecreëerd, het eerste kleine wapen feit was een combinatie tussen Richard van Beek en Noah Tuassela maar deze werd zonder enige kracht op doel geschoten en kon makkelijk door keeper Riphagen worden gepakt. Maar nog geen minuut later kreeg Richard van Beek de bal op het middenveld met een mooie pass stuurde hij op rechtst Stef Koldenhof diep, Stef die een geweldige lage voorzet gaf die door Noah in de loop knap werd binnengeschoten en VIOS in de 15e minuut op voorsprong bracht. VIOS in de 1e helft zeker de betere, Oene die geen druk op de VIOS verdediging kon zetten en door een matige opbouw veel fouten maakten. Het duurde wel tot de 44e minuut voordat de volgende kans voor VIOS, Levi Tuassela die vanuit een corner de bal hoog inbrengt en de bal door zijn broer Noah rakelings naast gekopt zag worden. Hierdoor gingen beide teams rusten met de 0-1 voorsprong van VIOS. Na rust eigenlijk een zelfde beeld Oene die maar geen kansen weet te creëren, maar ook zet VIOS daar in de 2e helft weinig tegenover. Wel is het in de 68e minuut Oene die met 10 man komt te staan, Stefan Kruitbosch krijgt van scheidsrechter Smit zijn 2e gele kaart na een te harde ingreep. Maar doordat er maar een minimale voorsprong was moest de VIOS verdediging blijven oppassen Oene probeerde alleen nog door lange ballen de aanvallers te bereiken om zo aan een kans te komen. Ook probeerde trainer Schuring van Oene doormiddel van wissels nog iets aan het spelbeeld te veranderen maar dit gebeurde niet en VIOS kwam niet echt in de problemen. Het slot akkoord was voor VIOS het was Mehmet Ali Akalin die iets van zijn klasse liet zien eerst in de 87e minuut een mooie actie waarmee hij zich vrij speelde maar zijn schot had niet voldoende kracht, in de 90e minuut was het opnieuw Mehmet nu ging hij door op links en zijn harde schot kon worden gekeerd door de doelman maar doordat hij hem niet klem kon krijgen en door een carambole via een Oene verdediger kwam hij weer voor de voeten van Mehmet die de bal breed wist te leggen op de mee gelopen Dennis de Jong die de 0-2 kon aantekenen. Er hoefde niet meer te worden afgetrapt scheidsrechter Smit floot gelijk voor het einde. Het was geen goede derby maar VIOS was wel de terechte winnaar van dit duel. Volgende week speel VIOS om 14.30 het thuisduel tegen DSV’61 uit Doornspijk