Afbeelding

Dames 1 Langhenkel HEC, wint met overtuiging streekderby in Vaassen.

· leestijd 1 minuut Sport

Uit tegen Vaassen is altijd een lastige wedstrijd. Het is een strijd die elk jaar wel weer terugkomt. De dames uit Heerde reisde op Woensdagavond af en namen vanwege een blessure een invaller vanuit D2 mee. Langhenkel HEC heeft met veel energie, vertrouwen en goed volleybal de streekderby met 4-0 gewonnen. Daarmee is de eerste helft van het seizoen voorbij en staan de dames uit Heerde met 35 punten, op een 4e plek, in boven in de competitie. De volgende wedstrijd is 11 januari 2020 in eigen huis tegen directe concurrent NVC.

Ondanks de afwezigheid van een aantal spelers begint dames 1 van Langhenkel HEC vol goede moed aan de eerste set in Vaassen. De opdracht van de coach is eenvoudig en helder:’’ Geloof in jezelf, geef elkaar de ruimte en serveer goed.’’ Deze opdracht wordt door de Langhenkel HEC goed en overtuigend uitgevoerd. In het begin van de set speelt Langhenkel zichzelf goed in de wedstrijd. Na een kleine voorsprong in de eerste set, komt Blok verrassend terug met een goede servicedruk. Toch weten de dames het tij te keren en zelf het spel weer op te pakken. In de time-out geeft de coach nog één opdracht gegeven:’’ Zodra Vaassen zich laat verbaal laat horen, reageren jullie minsten zo hard en het liefst harder.’’ Met veel kabaal, juichend, zingend gaat de eerste set met 25-15 naar Langhenkel HEC

De tweede set blijft de opstelling bij Langhenkel HEC staan door de ontzettende goede service van invaller Corine gaat de tweede set met 25-5 naar HEC.

De derde set lijkt het of BLOK nieuwe energie heeft gevonden. Dames 1 blijft gedurende de hele set voor staan, maar staat aanzienlijk meer onder druk. In de derde set blijven de Dames uit Heerde op zichzelf vertrouwen en knokken zich door de wedstrijd. In deze set is goed te zien dat het nieuw gevormde team, in de eerste helft van het seizoen, naar elkaar toe is gegroeid. De goede verdediging en variatie in de aanval zorgen dat de derde set met 25-22 wordt gewonnen.

In de laatste set begint Vaassen met een nieuwe opstelling, maar ook dit brengt het spelers van Langhenkel niet van de wijs. Iedereen blijft de taken netjes uitvoeren. De dames staan in het veld te stralen als nooit tevoren. De aanvallers slaan vol overtuiging de punten binnen en als er een aanval vanuit BLOK komt dan weet men dat aan de kant van HEC ook weer goed te verdedigen. Langhenkel wint met een stand van 25-16 de laatste set. De coach spreekt de dames na de wedstrijd lovend toe over de prestatie die vandaag is geleverd. Met deze 4-0 overwinning kan Langhenkel dames 1 een welverdiende periode van rust in gaan, om vervolgens in 2020 deze weg in de competitie te vervolgen.