Afbeelding
Han Balk

SAV scoort 5 medailles tijdens het OKWN

· leestijd 2 minuten Sport

VAASSEN- Afgelopen weekend deed Sportacrobatiek Vaassen (SAV) voor het eerst onder de nieuwe naam mee aan de Open Kampioenschap West Nederland in Beverwijk. Dit is een vriendschappelijke wedstrijd waar alle disciplines van E tot A lijn aan mee doen. In het weekend deden 6 teams mee en moesten 3 juryleden jureren. De aftrap voor deze wedstrijd was voor duo Kiki van Limburg en Julisa Hulleman. Afgelopen seizoen waren zij een trio, maar deze wedstrijd deden zij als duo mee in de E jeugd. Door de leiding is voor deze wedstrijd nog een nieuwe oefening gemaakt. Zij hadden een goede week om deze te trainen. Zij zetten een verrassende mooie oefening neer. Jammer genoeg vergiste één van hen zich in een element wat resulteerde in een juryaftrek van 3,6 punten. Zij behaalden ondanks de aftrek een score van 18,990.

Trio Lynn Boom, Sara van Limburg en partner deden mee in de A pupillen. De spanning van het wedstrijdseizoen was eraf en dat was te zien. Zij zetten hun beste oefening van het seizoen neer met allemaal mooie strakke individuele en groepselementen. Zij behaalden een totaal score van 24,05 en eindigden op het podium als tweede.

Trio Charlie Novak, La -Shun Latupeirissa en Isa Kamerling deden mee in de catergorie E junior. Zij zetten een fantastische oefening neer . Zij behaalden een technische score van 15,9 en een artistieke score van 7,4. Met een totaalscore van 22,4 eindigden zij op de eerste plaats. La Shun gaat SAV verlaten en dit was haar laatste wedstrijd.

Als laatste was het duo Lauren Wernink en Indy Pol aan de beurt. Zij deden mee in de categorie E junior met maar liefst 9 deelnemers. Ook zij zetten een zeer mooie oefening neer en behaalden met een score van 23,020 een derde plek op het podium.

Op zondag trapte het duo Roselinde Stam en Lisa van Duinen in de categorie D senior voor SAV de wedstrijd af. Een groot deelnemersveld met maar liefst 15 duo's. De oefening ging zeer goed, bij een individueel element had één van hen een val. Dit werd technisch natuurlijk bestraft, de juryvoorzitter gaf ook nog een aftrek van 0,1 voor een stap buiten de lijn maar zij eindigden toch nog op een 10e plaatst.

Als laatste team deed Elora Boeve, Iris Balk en Renate van Kempen mee in de categorie C Senioren. Zij deden twee oefeningen namelijk een balans en een dynamische oefening. Zij begonnen met hun dynamische oefening, alle vluchtelementen werden zeer netjes uitgevoerd. De overslag eindigde in een diepe landing maar stond als een huis, ondanks de gladde vloer. Zij behaalden met een score van 22,630 de 1e plaats. Een zeer mooi resultaat, want de tweede plaats volgde met een puntenverschil van 2,6 punten.

Aan het eind van de middag deed het C-trio (foto) hun balans oefening. Ook deze oefening stond strak in de elementen. Zij kregen de hoogste artistieke waarde van 7,650 en met een totaalscore van 22,62 eindigden zij op een tweede plaats. Voor Iris Balk was dit haar allerlaatste wedstrijd, zij stopt als sporter maar blijft als assistent leider betrokken bij onze vereniging.

Na vijf keer als SAV het podium te beklimmen gingen de sporters , ouders en leiding met een zeer tevreden gevoel naar huis. Wij hebben allemaal ontzettend van het weekend genoten.

De komende weken concentreert de leiding zich weer op het indelen van nieuwe teams voor het volgende wedstrijdseizoen.