Afbeelding
vv SEH

SEH dankzij zes doelpunten ruim langs EZC’84

· leestijd 1 minuut Sport

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning geboekt. Op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’ waren de blauwwitten 90 minuten lang duidelijk beter dan de tegenstander, EZC’84 uit Epe. De overwinning was dan ook groot: 6-1, mede dankzij vier treffers van jongeling Wessel van der Most.

Van meet af aan was duidelijk dat SEH maar één ding wilde deze middag: een overwinning en dus de drie punten. Nadat een schot van Dennis Bijsterbosch nog was gekeerd, liet Wessel van der Most het merendeel van het aanwezige publiek al na vier minuten juichen: de buitenspeler kreeg de bal op een presenteerblaadje van Frank Olthuis. SEH ging verder op jacht naar een verdubbeling van de voorsprong en onder meer Hein Dezijn, Jeremy van de Beek en Frank Olthuis waren daar dichtbij in de buurt. Ook Rowin Moerenhout kreeg de bal er van enkele meters afstand niet in. Dat lukte Wessel van der Most vijf minuten voor de rust wél. Dit keer was het uitstekende voorbereidende werk van Sven Veldhuis. EZC kwam niet verder dan twee pogingen van Stephan van de Schootbrugge. Gescoord werd er dan ook niet door de Epenaren voor rust.

EZC wisselde in de pauze tweemaal, om toch te kijken of er nog iets te halen viel in Heerde. Maar al heel snel bleek dat dit niet het geval was. Jeremy van de Beek kon na vijf minuten spelen in het tweede bedrijf zomaar opeens alleen op de keeper af en scoorde: 3-0. En drie minuten later was het Van der Most die met zijn derde de marge zelfs op vier bracht. Zowel in de eerste als de tweede helft begon SEH dus ijzersterk.

Nadat EZC-invaller Jordi Krijgsman in de buurt was van een eretreffer, ging SEH vrolijk weer verder met aanvallen. Met de van een blessure herstelde Erik Barneveld en Sander Draaijer als invallers lukte dat ook prima. Na ruim driekwart wedstrijd werd Barneveld weggestuurd door Van der Most en eindigde de bal wederom in het net. Amper een paar minuten later was het dezelfde Van der Most die zijn vierde van de middag, en achtste van het seizoen, maakte op aangeven van Sander Draaijer. Nadat Bijsterbosch, Logtenberg (paal) en Dezijn hun pogingen niet in het doel zagen belanden, was het uiteindelijk EZC nog die in de laatste officiële speelminuut de eretreffer maakte. Doelpuntenmaker was Patrick Krijgsman. Vrijwel direct daarna kon de arbiter, de heer Damhuis, affluiten en was de ruime overwinning een feit: 6-1!

En met die drie punten doet SEH uitstekende zaken. De mannen van trainer Diender stijgen weer naar positie drie, vanwege het gelijke spel van Elspeet tegen ‘t Harde. Bovendien loopt het team uit op de ploegen die direct daaronder staan, VEVO en WZC Wapenveld. Volgende week speelt SEH een uitwedstrijd in Uddel, tegen Prins Bernhard. Aanvang: 14.30 uur.