Afbeelding

SAV trapt met 5 podiumplaatsen het seizoen af

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM/WAPENVELD- Afgelopen zaterdag hebben sporters van SportAcrobatiek Vaassen meegedaan aan de oudejaarscup in Wapenveld. Dit is een vriendschappelijke wedstrijd , die afhankelijk van de start van het acroseizoen aan het eind van het jaar of begin van het nieuwe jaar wordt georganiseerd. Gym vereniging Wapenveld, Hanzegym Hattem, CGV Wilhelmina Kampen, Sportvereniging Kracht en Vriendschap Renkum Sportacrobatiek Zwolle en SportAcrobatiek Vaassen, Gymnatiekvereniging SC HEVO Heino waren de verenigingen die zich hadden ingeschreven voor deze cup. Voor SportAcrobatiek Vaassen was dit de 1e wedstrijd onder de vlag van de nieuwe vereniging van het wedstrijdseizoen 2018-2019. De sporters konden zich meten met bovenstaande vereniging om zo een goede voorbereiding te krijgen op het seizoen welke op 6 januari van start gaat. Voor veel sporters was het ook de 1e keer dat zij een acrobatiekwedstrijd hadden. Dit veroorzaakt altijd veel spanning wat resulteerde in dat sommige jonge sporters spontaan op de vloer niet meer geheel hun oefening konden afmaken.

Op het niveau E instap deden de volgende teams mee:
Trio Stacey van der Haar, Fiene Boom en Aimee Klomp behaalden voor hun oefening totaal 20,85 punten. Dit was goed voor een 3e plaats. Duo Elodie de Wilde en Lana Vosselman scoorden 20,45 punten. Duo Isa Pol en Lynn scoorden maar liefst 20,95 punten. Duo Vienna van Schalkwijk en Lynn Bossenbroek deden ook voor het eerst mee en vonden het erg spannend . Duo Nadiah.Schrooders en Anouk Bomhof scoorden 17,64 punten.

Op het niveau E junior deden twee teams mee. Het duo Indy Pol en Lauren Wernink scoorden heel hoog, namelijk 24,18 punten en behaalden de 1e plaats. Zowel artistiek als technisch zetten zij een mooie oefening neer. Het trio Charlie Novak, La Shun Latupeirissa en Isa Kamerling behaalde met 22,95 punten een 3e plaats. Op het niveau E jeugd deed het trio Julisa Hulleman, Kiki van Limburg en Lieke Nicolaas mee en behaalde met 21,16 punten een 2e plaats. Op niveau D senior deed mee het duo Roselinde Stam en Lisa van Duinen en behaalden 18,95 punten, zij behaalden een gedeelde 1e plaats. Met vijf podium plaatsen is dit weer een mooi begin van het nieuwe seizoen. De komende weken wordt er nog harder getraind om de puntjes op de i te zetten. En proberen de sporters hun eigen doelen te behalen.