Afbeelding
vv SEH

Pascal Diender ook volgend jaar hoofdtrainer bij SEH

· leestijd 1 minuut Sport

Hoofdtrainer Pascal Diender blijft bij SEH. De Heerdenaar is met zijn eerste seizoen bezig als voetbaltrainer van de eerste selectie en zal die functie in het seizoen 2019-2020 ook bekleden. Dat zijn Diender en het bestuur van SEH deze week overeen gekomen.

Diender is dit seizoen de opvolger van Sander Goosensen uit Harderwijk, die vorig jaar na drie seizoenen de club heeft verlaten. SEH eindige de afgelopen jaargang op positie tien in de 4e klasse C. Momenteel staan de blauwwitten in dezelfde competitie op een mooie derde positie, met nog alle mogelijkheden op meer. Bovendien is de ploeg uit Heerde met het ingaan van de winterstop gedeeld koploper in de tweede periode. ,,Dat zie ik als een beloning voor de ontwikkeling die we als selectie hebben gemaakt. We willen de kans dat we iedere wedstrijd winnen vergroten, daar hebben we een aantal stappen in gemaakt. Na de winterstop willen we hier een goed vervolg aan geven”, legt de trainer uit.

,,De afgelopen maanden zijn mij als trainer erg goed bevallen bij de club”, meldt Diender. ,,Het beeld dat ik vooraf had van deze club en de mogelijkheden voor mijzelf zijn bevestigd. Bij de buitenwacht hoor je al snel dat de 4e klasse kwalitatief niks is, zo heb ik het niet ervaren en ik denk dat verschillen met de 3e klasse en zelfs clubs uit 2e klasse klein zijn. Je moet het uiteraard wel in perspectief zien en belangrijk daarbij is de visie en doelstelling vanuit de club, samenstelling spelersgroep en staf en de eigen ambitie. Ik zie nog volop mogelijkheden om het team, de club én mezelf verder te ontwikkelen.”

Volgens bestuurslid Gert Toorn van SEH is het aanblijven goed nieuws voor de vereniging: ,,Wij zijn tevreden over de manier van werken Pascal. Onze visie komt daarin overeen, daarom hopen we dat de spelersgroep zich verder gaat doorontwikkelen en stappen gaat maken naar een hoger plan. Wij wensen Pascal veel succes en natuurlijk plezier de komende periode bij SEH.”

Momenteel heeft het eerste elftal een winterstop. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 9 februari in en tegen Vierhouten. Een week later staat er een thuiswedstrijd op het programma op ‘De Eeuwlanden’, tegen de huidige koploper: Zeewolde.