Afbeelding

Veel eremetaal bij judoteam/RTC Bijsterbosch

Sport

Veel eremetaal bij judoteam/RTC Bijsterbosch

Afgelopen zaterdag zijn de judoka’s van Bijsterbosch weer in actie gekomen op twee toernooien. Judoteam Bijsterbosch is ook een regionaal trainingscentrum voor de Nederlandse Judobond.

In Hoogeveen werd het 25e kersttoernooi gehouden en in Enschede de Open Twentse Kampioenschappen. Het Open Twentse Kampioenschap is een officieel meetmoment vanuit de judobond voor de judoka’s.

Er is door de judoka’s stevig gestreden en dat heeft in Hoogeveen de nodige medailles opgeleverd.

Drie Judoka’s mochten de gouden medaille in ontvangst nemen. Stijn Dollekamp (-12) in de gewichtsklasse -52, Bente Egeter (-18) in de gewichtsklasse -70 en Arne Jan Lagemaat (-18) in de gewichtsklasse -66.

In de gewichtsklasse -81 kg streed Niels Nijhuis (-18) tegen met de senioren en werd knap 2e en nam het zilver mee naar huis.

Het brons was voor de volgende judoka’s: Catho Noë (-12) gewichtsklasse -44 kg, Gijs Zonneberg (-12) in de gewichtsklasse -30 kg, Kylian Voges (-18) in de gewichtsklasse -73 kg, Vincent Looyenga (-15) in de gewichtsklasse -42 kg, Ruben Dickhof (-18) in de gewichtsklasse -66 kg en Romé Nieuwenhuis (-15) in de gewichtsklasse -48 kg.

Bij de Open Twentse kampioenschappen deden Maartje Daamen en Jhon Deivy de Waard, beide -17 jaar, goede zaken. Beide judoka’s haalden op dit zware toernooi een belangrijke bronzen plak na veel strijd.