Afbeelding
Gert Schuurman

Woensdag 28 november: Oranje LD team bijWZC Wapenveld!

· leestijd 1 minuut Sport

De Power Girls van het Oranje LD team strijken neer op Sportpark Monnikenbos in Wapenveld. Ze komen vanuit het hele land één keer in de maand bij elkaar om te trainen en spelen in de avonduren. Een oefenwedstrijd tegen het WZC Dames Team welke aanvangt om 19.00 uur is onderdeel van deze Oranjedag.

Bij het Nederlands Elftal speelt WZC speelster Michelle Marskamp mee. Ze was gescout op een schoolvoetbaltoernooi in Zwolle en na een aantal proeftrainingen werd ze aan de selectie van dit Nederlands Elftal toegevoegd.
Voor publiek is de toegang gratis. De training in de middag zal om 16.00 uur op het hoofdveld plaatsvinden. Na de trainingen volgt een gezamenlijke maaltijd.

Oranje LD team
Het Nederlands Pro Talents voetbalteam: Het Oranje LD team bestaat uit speelsters van 15 jaar en ouder, die praktijkonderwijs volgen of hebben gevolgd. Praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen met een leerbeperking.

'Soms moet je het een paar keer uitleggen. Dan vertel je het nog een keer extra, als iemand het niet begrijpt. En als ze het door hebben, dan zijn ze niet te houden!', aldus teammanager Theo van Duijn. 'Mooi voorbeeld was Anton Geessink. Hij was analfabeet. Met de sport heeft hij heel veel bereikt. Hij sprak zeven talen, ondanks zijn beperking. Door te denken in mogelijkheden en kansen willen we, samen met onze partners, ervoor zorgen dat meer leerlingen uit het praktijkonderwijs participeren in sport'.

De staf van dit Oranje-team bestaat uit Anita Hauwert, ex-international, Jasper Lamboo (assistent), Teo van de Kolk (keepsters) en Anita Homan (fysio). Ambassadeurs zijn oa. David Entdt, Willem van Hanegem, Glenn Helder, Tarik Oulida, Eric Braamhaar.