Afbeelding

W.E.T springruiter Kars Bonhof naar het EK

Sport

Bij de W.E.T. vindt je beginnende Bixie ruiters, trotse fokkers, een zestal, recreatie ruiters en fanatieke wedstrijdruiters. Wat niet iedereen weet is dat we ook een lid hebben die zijn brood in de paardensport verdiend. En niet onverdienstelijk ook! Kars Bonhof is door de bondscoach nu voor de tweede keer geselecteerd voor het Nederlandse team , deze keer bij de Young riders. Dat is de leeftijdscategorie tot 21 jaar.

In 2015 was hij ook al bij de Nederlandse equipe. Hij mocht toen bij de junioren starten met Tennessee in Wiener Neustadt, in Oostenrijk. Hij sleepte zijn eerste grote overwinning al binnen in 2016; de grote prijs van Jumping Achterhoek in 2016, hij was toen dus nog maar 19 jaar.

Deze keer mag hij naar Frankrijk rijden, om mee te doen met het Europees kampioenschap. Dat wordt gehouden in Fontainebleau en duurt van 9 juli tot 15 juli. Daar gaat hij met Zentos starten.

Kars is als jonge en onervaren ruiter begonnen bij de W.E.T. Hier heeft hij alle klassen doorlopen en ontgroeide al snel de amateursport. Inmiddels is hij werkzaam bij de Sham Stables in Lochem en brengt hij meerdere paarden succesvol uit.