Afbeelding

EZC '84 doet goede zaken en wint ruim van Dieze west

· leestijd 1 minuut Sport

EPE- Om aansluiting te houden op de ranglijst moest EZC ’84 zaterdag op het J.B. Sportpark een goed resultaat worden neer gezet tegen Dieze West. Scheidsrechter J. Wildeboer uit Ommen werd nog voor aanvang van de wedstrijd aardig op de proef gesteld. Dieze West kwam niet verder dan 10 spelers en het wachten was op enkele spelers van de lagere elftallen. Ook was het team afgereisd zonder grensrechter en bleek de administratie van het wedstrijdformulier verre van gereed. Uiteindelijk had Dieze West, 20 minuten later dan gepland, het elftal compleet en met hulp van de elftalbegeleider, A. van Schoonhoven, die de rol van grensrechter op zich nam kon er aan de wedstrijd worden begonnen. EZC '84 had in de uitwedstrijd al kennis gemaakt met de snelle counters en aanvallen van Dieze West en wist dus dat het vanaf het begin geconcentreerd moest voetballen. Na 5 minuten voetballen was het J. Krijgsman die de 1-0 op het scorebord zette. Dieze West, wat bestaat uit een aantal zeer vaardige en technische spelers, reageerde direct met een snelle aanval maar stuitte in de afronding op keeper Reugenbrink. In de 12e minuut was het wederom raak voor de geel-blauwen en was het B. Hanenkamp, die uit een voorzet van A. Bakchouche de bal binnen schoot. Wederom was Dieze West dicht bij de aansluiting, maar opnieuw kon Ruegenbrink de nul houden. 2 minuten later was het weer raak voor EZC en schoot J. Krijgsman de 3-0 binnen. Binnen een half uur spelen werd het zelfs 4-0 voor EZC '84. Dit keer was het B. Hanekamp die zijn tweede van de middag liet aantekenen. Met een riante voorsprong van 4-0 gingen beide teams rusten. Waar de toeschouwers in de tweede helft een lekker voetballend EZC '84 verwachtte, gebeurde het tegenovergestelde. EZC '84 werd slordig, speelde onrustig en liet Dieze West terug in de wedstrijd komen wat in de 50 minuut resulteerde in een totaal onnodige tegentreffer. 4-1. 3 minuten later was het echter P. Krijgsman die de marge weer op 4 doelpunten bracht en de 5-1 binnenschoot. In de 54e minuut ging de achterhoede van EZC '84 over de schreef in het strafschopgebied en werd de daarop toegekende penalty onberispelijk binnen geschoten. EZC '84 kreeg in de slot minuut van de wedstrijd nog een geweldige kans toen B. Hanekamp alleen op de keeper af ging en de bal alleen maar hoefde af te leggen om de mee op gekomen B. Bosman. Hanekamp koos er echter voor om te gaan voor zijn hattrick en verprutste zo deze 100% kans op de 6-2. Scheidsrechter Wildeboer floot kort daarna voor het eindsignaal en de 5-2 overwinning van EZC '84.